Spoznajte s nami 10 juniorských talentov: Čo ich pritiahlo k biatlonu? (1.časť) - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

31. decembra 2017

Spoznajte s nami 10 juniorských talentov: Čo ich pritiahlo k biatlonu? (1.časť)



Medzinárodná biatlonová únia IBU sa opýtala 3 rovnaké otázky mladých biatlonistov, ktorí sa pravidelne umiestňujú na popredných priečkach v IBU Cupe. Prinášame Vám ich odpovede.


1. Irene Lardscneiderová 


BM: Prečo ste sa stali biatlonistkou?
Začala som behom na lyžiach, keď som mala 8 rokov. O tri roky neskôr som dostala príležitosť vyskúšať si streľbu z pušky, páčilo sa mi to, takže som začala s biatlonom.

BM: Aká je najlepšia vec, pokiaľ ide o biatlon?
Najlepšia vec, že ste biatlonistkou je tá, že sa nikdy nenudíte. Môžete cestovať veľa hodín a máte možnosť navštíviť mnoho rôznych miest. Okrem toho je príprava v lete veľmi rozmanitá, môžete trénovať veľa rôznych športov. Páči sa mi aj preto, lebo väčšinu času trénujete vonku.

BM: Máte svojho favorita/favoritku v biatlone?
Obdivujem Martina Fourcada, pretože v posledných rokoch sa mu darí vládnuť v celom poli medzi mužmi. Aj keď ho nedávno hnevá Johannes Bø, myslím si, že krištáľová cena bude jeho aj túto sezónu. 😉


2. Emilien Claude 


BM: Prečo ste sa stali biatlonistom?
Vďaka mojej matke a starším bratom som sa stal biatlonistom! Moja matka bola lyžiarka, získala veľa majstrovstiev Francúzska a začala v mnohých veľkých súťažiach, ako je "Vasaloppet", dokonca aj tam mala nejaké pódium. Takže je na mieste povedať, že som sa narodil s lyžami na nohách. Keď som bol mladší, nechcel som byť biatlonistom, ale boxerom! Ale všetci v mojej rodine milovali bežecké lyžovanie toľko, že ma tak trochu vtiahli do sveta zimných športov. Florent Claude, môj najstarší brat bol prvý, kto začal s biatlonom, potom Fabien Claude, potom som ich nasledoval. Myslím, že moja láska k zbraniam a armáde je to, čo ma dostalo do biatlonu, keď som to skúsil raz, nikdy som sa nezastavil!

BM: Aká je najlepšia vec, pokiaľ ide o biatlon?
U mňa je to niekoľko vecí: príroda, priateľstvo a neskutočný pocit počas pretekania. Taktiež sa dostanete na krásne miesta po celom svete!

BM: Máte svojho favorita/favoritku v biatlone?
Samozrejme, že sa aktuálne najlepšieho športovca na svete Martina Fourcada! Keď sa to hovorí, moji bratia ma inšpirovali, keď som bol mladší a stále ma inšpirujú až dodnes! Tiež sa mi páči celá nórska reprezentácia, najmä Ole Einar Bjoerndalen, ktorý je kráľom biatlonu a bratia Bøovci, pretože sú rovnako blázni ako ja a moji bratia.


3. Marina Sauterová 


BM: Prečo ste sa stali biatlonistkou?
Biatlon ma vždy fascinoval, takže som to naozaj chcela vyskúšať. Vo veku 10 rokov som dostala túto príležitosť, zúčastnila som sa skúšobného tréningu a pretože som mala pri tom toľko srandy, rozhodla som sa začať so športom.

BM: Aká je najlepšia vec, pokiaľ ide o biatlon?
Najlepšia vec na tom, že ste biatlonistom, sú každodenné tréningy so svojimi kolegami a kolegyňami, najmä v zime na lyžiach a samozrejme v tréningových táboroch. Aj súťažné víkendy sú naozaj super.

BM: Máte svojho favorita/favoritku v biatlone?
Magdalena Neunerová. Je jednou z najúspešnejších biatlonistiek vôbec. Vo svojej krátkej kariére dosiahla všetko a stále je veľmi sympatická.


4. Dzmitry Lazouski 



BM: Prečo ste sa stali biatlonistom?
Moja biatlonová kariéra začala náhodne. Mal som rád bežecké lyžovanie a zrazu som sa rozhodol vyskúšať biatlon; od chvíle, keď som držal pušku v mojich rukách, som cítil lásku v tomto športe.

BM: Aká je najlepšia vec, pokiaľ ide o biatlon?
Všetko je skvelé, keď ste biatlonista. Lyžovanie, streľba, mimosezónne tréningy a všetko to vzrušenie a atmosféra počas súťaží.

BM: Máte svojho favorita/favoritku v biatlone?
Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Boe, Bjoerndalen a Fourcade. Verím, že všetci juniori sa od týchto chlapcov môžu naučiť veľa, sú úžasní!


5. Myrtille Begue 


BM: Prečo ste sa stali biatlonistkou?
Stala som sa biatlonistkou, pretože milujem behať na lyžiach. Keď som sa pustila do streľby, vedela som, že to je pre mňa ten pravý šport! Biatlon je "hravý" šport - všetko sa môže meniť zo dňa na deň, to je to, čo ma poháňa a vzrušuje! Taktiež som začala s biatlonom kvôli môjmu staršiemu bratovi Aristide Begueovi, začal skôr ako ja a bol mi inšpiráciou.

BM: Aká je najlepšia vec, pokiaľ ide o biatlon?
Cestovanie, krásne chvíle so športovcami z rôznych krajín, emócie s priateľmi a kamarátmi. Ale najlepšie veci sú mimoriadne momenty počas súťaží, ktoré sú stresujúce, krátke, intenzívne a musíte počas nich vydať aj to najlepšie zo seba.

BM: Máte svojho favorita/favoritku v biatlone?
Najradšej sa pozerám na môjho krajana Martina Fourcada, pretože je neuveriteľným športovcom. Ale so začiatkom sezóny musím povedať, že sa tiež pozerám na Johannesa Thingnesa Boe. On ma očaruje s jeho obrovským pokrokom od minulého roka! Dnes je jediný, kto môže pravidelne poraziť Martina a všetci vieme, aké ťažké si je to uvedomiť.

» Pokračovanie 2.časti bude zverejnené v priebehu budúceho týždňa

2 komentáre: