Ohlasy po NMNM: J. Bø o čistú streľbu poprosil Santu. Väčšina biatlonistov sa teší na pauzu - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

24. decembra 2018

Ohlasy po NMNM: J. Bø o čistú streľbu poprosil Santu. Väčšina biatlonistov sa teší na pauzu



Tohtoročný prvé hromadné štarty máme za sebou, vianočnú pauzu od biatlonového zápolenia pred sebou. Na odpočinok po náročných pretekoch sa teší veľa biatlonistov. Naopak niektorí z nich dnešné výsledky motivovali k ďalším podobným úspechom.


Johannes Bø zajazdil svoj najlepší závod, Fillon Maillet dnešné striebro venoval zosnulému otcovi

Dosiaľ nebol vedúci muž Svetového pohára Johannes Thingnes Bø so svojimi závodmi úplne spokojný. Na dnešnej tlačovej konferencii ale priznal, že zašiel zrejme svoj najlepší závod. Bø mal radosť hlavne zo svojho streleckého výkonu, ktorý si vraj napísal k Vianociam. "Prial som si od Santy čistú streľbu a asi som bol tento rok dobrý, pretože sa mi to splnilo ,"vtipkoval Nór. Aj keď vraj všetky preteky neboli predovšetkým kvôli podmienkam jednoduché a každý z nich si vyžadoval rozdielnu prípravu, domov bude odchádzať spokojný.

To  Quentin Fillon Maillet, druhý muž dnešného závodu, na konferencii viditeľne nebol vo svojej koži. Francúz ale vzápätí prišiel so smutným vysvetlením. "Tento závod by som chcel venovať svojmu nevlastnému otcovi, ktorý minulý týždeň zomrel. Je zložité v takejto situácii popísať svoje emócie, teraz hlavne myslím na svoju rodinu. To sú ťažké chvíle v živote, " povedal Fillon Maillet.


"QFM" a signé son deuxième podium de l'hiver à Nove Mesto.Agence ZOOM/Stanko Gruden
Quentin Fillon Maillet (Autor: Stanko Gruden)


Kuzminová dala vianočný darček fanúšikom

Anastasia Kuzminová, víťazka včerajšieho hromadného štartu, si po olympijskom zlate pripísala z tejto disciplíny aj prvú medailu v tejto sezóne. A rovno tú najcennejšiu. Slovenka priznala, že po minuloročnom úspešnom ročníku jej začiatok tej tohtoročnej zatiaľ nevychádzal podľa predstáv, po dnešnej výhre sa to snáď zlepší. "Pred pretekmi som si hovorila, že by som mohla všetkým svojim fanúšikom venovať nejaký vianočný darček. A splnilo sa to," radovala sa Kuzminová.


Anastasia Kuzminová (Autor: Petr Slavík)
Ďalšia Slovenka, strieborná Paulína Fialková, opísala situáciu v záverečnom bežeckom kole: "Po poslednej streľbe som vedela, že Anaïs  (Chevalierová, v dnešnom závode bronzová, pozn. red.)  je za mnou len o pár sekúnd. Celú dobu som premýšľala, čie lyže sú lepšie pripravené na zjazdy. A hlavne som vnímala tú úžasnú atmosféru a chcela byť zase na pódiu. Keď som sa v poslednom stúpaní priblížila k Dorothei Wiererovej, povedala som si, že to jednoducho skúsim. A vyšlo to, " uzavrela Fialková. Tá prežíva najlepší vstup do sezóny v kariére a domov sa vracia ako druhá žena celkového hodnotenia.


Náročné podmienky, bláznivé počasie, hľadanie formy. Biatlonisti očakávajú Vianoce

Nie všetkým ale preteky s hromadným štartom v Novom Meste na Morave vyšli podľa predstáv. Na odpočinok a načerpanie nových síl sa teší predovšetkým Martin Fourcade, ktorý bol v sobotňajšej stíhačke jediným bezchybným strelcom, rovnaký výsledok ale v massáku nezopakoval a tri chyby mu stačili na 9. miesto. Na svojom Instagrame priznal, že zakončenie pretekov pre neho v tomto roku bolo ťažšie, než čakal. Vianočnú pauzu vraj využije na znovu nájdenie svojich predchádzajúcich síl.


Podobne ako Fourcade neodchádza z Nového Mesta spokojná ani Kaisa Mäkäräinenová. Tá doteraz prežívala snový vstup do sezóny, v Novom Meste ale prišlo zhoršenie a z druhej priečky v celkovom hodnotení spadla na štvrté. Podľa fínskych médií pred Novým Mestom bojovala Mäkäräinenová s virózou. Fínka na svojom Instagrame uviedla, že v Novom Meste závodí rada, ale je to tu pre ňu vždy náročné. A rovnako ako Fourcade sa teší na prázdniny.


Hoci s predchádzajúcimi výsledkami v Novom Meste môžu byť spokojní, dnešný závod bohužiaľ nevyšiel ani talianskym ženám, vedúcej biatlonistke hodnotenia Dorothei Wiererovej a tretej Lise Vittozziovej. Novému Mestu obe ďakovali za skvelú atmosféru, ale priznali, že po pretekoch v náročných podmienkach a bláznivom počasí tiež potrebujú pauzu.

So súhlasom I.Hobzovej
Hlavné foto: Johannes Thingnes Bø (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára