Olympijský šampión zo Soči Anton Šipulin ukončil v 31 rokoch kariéru - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

25. decembra 2018

Olympijský šampión zo Soči Anton Šipulin ukončil v 31 rokoch kariéru

Anton Å ipulin

Rus Anton Šipulin, držiteľ biatlonového olympijského zlata i medailí z majstrovstiev sveta, sa v 31 rokoch rozhodol ukončiť kariéru. Vo Svetovom pohári už sa neobjaví. Na tlačovej konferencii v Moskve informoval o tom, že jeho posledným pretekmi bude tradičný závod zmiešaných dvojíc v Gelsenkirchene túto sobotu.

Už na jar tohto roku premýšľal Anton Šipulin o konci kariéry, nakoniec sa rozhodol len pre niekoľkomesačné pauzu. Na vine boli bližšie nešpecifikované zdravotné problémy, ktoré ruskému šampiónovi nedovolili náročný tréning. Kvôli týmto ťažkostiam tiež odložil štart tohtoročnej sezóny. V tej ani žiadnej ďalšej sa nakoniec neobjaví vôbec.

V posledných týždňoch sa jeho meno dávalo do súvislosti s dopingovým vyšetrovaním rakúskej polície. Akúkoľvek dopingovú minulosť ale Šipulin odmieta.

Na svojom oficiálnom instagramovom účte ruský biatlonista poďakoval všetkým fanúšikom za podporu a pozval ich na sledovanie tradičného "vianočného" závodu 29. decembra, ktorý bude zároveň posledným v jeho kariére. Na štadióne Schalke v Gelsenkirchene bude štartovať s Jekaterinou Jurlovovou-Perchtovou.



Od svojho debutu vo Svetovom pohári dokázal Anton Šipulin dosiahnuť mnohých úspechov ako v pretekoch jednotlivcov, tak v tých skupinových. S mužskou štafetou sa tiež stal v roku 2017 majstrom sveta, so zmiešanou bral v tom istom roku bronz. Na majstrovstvách sveta sám dokázal vybojovať 2 strieborné a 2 bronzové medaily. V 69 pretekoch Svetového pohára (individuálnych i kolektívnych) skončil na stupňoch víťazov. V sezóne 2014/2015 bol v celkovom hodnotení druhý. Od tej doby bol vždy najhoršie tretí.

So súhlasom I.Hobzovej
Foto: Anton Šipulin (© Sputnik)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára