Vybojuje si v Novom Meste Mäkäräinenová žltý trikot od Wiererovej? (štartová listina) - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

21. decembra 2018

Vybojuje si v Novom Meste Mäkäräinenová žltý trikot od Wiererovej? (štartová listina)



Vo Svetovom pohári sa tento rok išli zatiaľ dva šprinty žien a v jednom zvíťazila Kaisa Mäkäräinenová pred Dorotheou Wiererovou a v druhom si poradie po veľmi tesnom súboji v Hochfilzene vymenili. Obe budú znovu patriť k najväčším favoritkám dnešného závodu, ktorý však môže ovplyvniť sneženie a veterné počasie. Na štarte budú aj tri slovenské reprezentantky, ale nepredstaví sa chorá Terézia Poliaková.

Šprint žien
Piatok 21. 12. 2018 | 17:30
25. Fialková Paulína, 38. Fialková Ivona, 52. Kuzminová
Štartová listina
Vedúca pretekárka Svetového pohára Dorothea Wiererová bola zatiaľ vo všetkých závodoch v prvej desiatke a iba raz nestála na stupňoch víťazov. Prezentuje sa výborným behom a pridáva veľmi rýchlu a väčšinou tiež presnú streľbu. V Novom Meste na Morave sa Wiererovej väčšinou darí. Zažiarila tu už na Majstrovstvách sveta juniorov v roku 2011, kedy vyhrala všetky tri individuálne preteky. Pri poslednej návšteve Svetového pohára v roku 2016 tu obsadila 2., 3. a 7. miesto. Vďaka svojej skvelej streľbe by dnes mohla ťažiť aj z náročnejších podmienok.

Tesne druhá je v poradí SP Kaisa Mäkäräinenová, ktorej sa kvôli jednej nepodarenej položke nevydarili prvé individuálne preteky v Pokljuke, ale v tých ostatných už bola vynikajúca. Prezentovala sa najrýchlejším behom a na svoje pomery veľmi dobrou a stabilnou streľbou. Vďaka tomu už má na svojom konte tri výhry a určite bude chcieť pridať ďalšie. V Novom Meste sa zatiaľ vo väčšine pretekov pohybovala v prvej desiatke a získala tu už aj jedno víťazstvo a jedno druhé miesto.

Najväčšia favoritka bude Kaisa Mäkäräinenová. (Autor: Petr Slavík)
K veľkým favoritkám závodu musíme zaradiť tiež ďalšiu taliansku biatlonistku Lisu Vittozziovú, ktorá sa zatiaľ vo všetkých závodoch umiestnila medzi 4. a 6. miestom a prezentuje sa tiež veľmi dobrou streľbou a zrýchleným behom. Veľmi podobne si tento rok vedie tiež Paulína Fialková, ktorá sa vo všetkých závodoch umiestnila medzi 2. a 7. miestom a nejakú tú chybu na strelnici zatiaľ vždy vykompenzuje výborným behom. Vzhľadom k vzrastajúcej forme v Hochfilzene môžeme medzi najväčšie favoritky šprinte zaradiť tiež Nasťu Kuzminovú, ktorá však zatiaľ hľadá streleckú vyrovnanosť.

Výborné predpoklady pre úspech v šprinte majú tiež rýchle bežkyne ako Tiril Eckhoffová, ktorá sa znovu po chorobe dostáva do tempa. Bežecky veľmi dobre sú na tom aj jej reprezentačne kolegyne  Marte Røiselandová a Ingrid Tandrevoldová. Konečne dobre zastrieľať bude chcieť tiež Denise Herrmannová, ale v premenlivom počasí to bude mať ťažké. Rýchle sú väčšinou tiež Justine Braisazová, Célia Aymonierová a Anaïs Bescondová, ale ich výsledky sú zatiaľ veľmi nestále.

Ak nebudú podmienky na strelnici optimálne, tak z toho môžu ťažiť trochu pomalšie bežkyne, ale zato stabilné strelkyne. K týmto biatlonistkám tento rok určite patrí Monika Hojniszová, ktorej sa v Novom Meste darilo aj tento rok v lete. Veľmi dobre strieľa tiež Irina Starychová, Iryna Kryuková, Franziska Hildebrandová či Julija Džimová, ktorá je na strelnici stále 100%, ale musela vynechať Hochfilzen. V Pokljuke zase ochorela Hanna Öbergová, ktorá sa však v Hochfilzene začala rozbiehať a zastrieľať určite tiež vie.

Vzhľadom k forme z Hochfilzenu by sa mohol závod vydariť tiež Federike Sanfilippovej, Julii Simonovej a Anaïs Chevalierovej, Jekaterine Jurlovovej-Perchtovej či Nemkám Franziske Preußovej a Vanesse Hinzovej. Samostatnou kapitolou je Laura Dahlmeierová, ktorá sa vracia do Svetového pohára po zdravotných problémoch. V minulom týždni sa vrátila do pretekárskeho kolotoča v IBU Cupe, a hoci sa pôvodne očakávalo, že do bojov v SP zasiahne až v novom roku v Nemecku, Nové Mesto si nakoniec ujsť nenechala. Do pretekov odštartuje až s číslom 84 a je veľmi ťažké predvídať, ako si vo svojom prvom ostrom závode v tejto konkurencii povedie.

Závod začína o 17:30 na kanáloch RTVS :2, ČT Sport a Eurosport 1. Svoju šesticu tak ako po každý raz nastavujte na www.tipujbiatlon.cz
Foto: Dorothea Wiererová (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára