Komentár Ivora Lehoťana: Je treba dopumpovať zásobník - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

31. januára 2019

Komentár Ivora Lehoťana: Je treba dopumpovať zásobník

Paulína FIalková
Prinášame Vám prvý komentár viceprezidenta Medzinárodnej biatlonovej únie Ivora Lehoťana k aktuálnej situácii v slovenskom biatlone. Tentokrát zhodnotí situáciu medzi našimi dievčatami po nie veľmi vydarenom predstavení v 6.kole SP v talianskej Anterselve.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ivor lehotanMedailová mašina slovenských biatlonistiek sa po piatich kolách Svetového pohára v šiestom zasekla. Paulína Fialková a Anastasia Kuzminová nenadviazali na fantastickú šnúru úspechov od Pokljuky na začiatku decembra až po nemecký Ruhpolding v polovici januára.

V Anterselve chýbali menšie i väčšie detaily, aby napríklad Anastasia Kuzminová v stíhačkách bola medzi tromi najlepšími, alebo staršia z Fialkových Paulína v hromadnom štarte.

Posledná strelecká položka dávala v nedeľu medailovú fantáziu veľkému počtu ašpirantiek, ale Paulína sa postojačky rýchlo „odpálila“. Slovenským farbám sa neraz nepodarilo zatĺcť povestný posledný klinec na medailovú tabuľku.

Vo vysokej nadmorskej výške v Dolomitoch obom búšili srdcia v enormnej snahe o medailové repete a kontrola bežeckého tempa pred príchodom na strelnicu nebola v medziach optima. Vysoké očakávania ich hnali dopredu a ako priznali Nasťa i Paulína, až im niekedy trhali ukazovákom na spúšti.

Ako dobre, že tento týždeň majú bez súťaže. Obe potrebujú nabrať sily a vyraziť na siedmy „sveťák“ do Kanady fyzicky a psychicky oddýchnuté.

Zásobník paliva nie je u Paulíny a ani Nasti neobmedzený. Musia doň znova čosi dopumpovať.

Aj v Anterselve sa však dalo nájsť niečo pozitívne: Paulína si udržala červený dres a po polovici súťaží s hromadným štartom je naďalej na čele v boji o malý glóbus. Vo veľkom poradí to stále vyzerá na skvelú sezónu: štvrtá Kuzminová a piata Fialková. Nuž a najlepšia správa je tá, že každá ďalšia súťaž bude naďalej bojom týchto našich biatlonových grácií o medailové pódium.



Zdroj: Šport.sk

Foto: Paulína Fialková (Autor: TASR) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára