Bývalý biatlonista Emil Hegle Svendsen sa stal otcom - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

29. januára 2019

Bývalý biatlonista Emil Hegle Svendsen sa stal otcom


Niekdajší nórsky biatlonista Emil Hegle Svendsen sa stal hrdým oteckom. Jeho manželka a rozhlasová moderátorka v rannom vysielaní Rádia 1 Samantha Skograndová mu totiž v pondelok porodila na svet prvorodeného chlapčeka, ktorého meno zatiaľ nechali utajené. O narodení potomka informoval nórsky pár verejnosť už v lete.

Správu o radostnej novinke zverejnila práve manželka Emila Hegleho Svendsena prostredníctvom svojho instagramového účtu. ,,Najkrajší deň našich životov. Po tomto sme tak dlho túžili," píše novopečená maminka Samantha Skograndová pod fotku, na ktorej hrdý otecko drží syna.

K prvému prírastku do rodiny zablahoželali pod príspevkom medzi prvými Gabriela KoukalováTiril Eckhoffová či hviezdny nórsky bežec na lyžiach Johannes Høsflot Klæbo.


Kariéra nórskeho borca

V roku 2004 sa stal dvojnásobným dorasteneckým majstrom sveta, o rok neskôr sa mu to isté podarilo medzi juniorov.

Čoskoro sa začal presadzovať aj medzi dospelými a vyslúžil si prezývku biatlonový princ. Mal byť tým, ktorý prevezme nadvládu po Björndalenovi.

V sezónach 2007/08 a 2008/09 bol v celkovom hodnotení tretí, oba ročníky vyhral vtedy 35-ročný Bjørndalen. Ďalšiu sezónu už Svendsen ovládol, ale bol to jeho prvý a posledný veľký krištáľový glóbus. Potom už bol "len" štyrikrát v rade druhý.

Emil Hegle Svendsen počas svojej kariéry vyhral, ​​čo sa dalo. Štyrikrát vystúpil na najvyšší stupienok na olympijských hrách, dvakrát vo Vancouveri a dvakrát v Soči. Je dokonca dvanásťnásobným majstrom sveta. Štyri zlatá získal v roku 2013 v Novom Meste na Morave.

V individuálnych pretekoch Svetového pohára 86krát vystúpil na stupne víťazov, ​​z toho 37-krát vyhral, ​​21-krát skončil druhý a 28-krát tretí. Vedľa jedného veľkého krištáľového glóbusu mu jeho vitrínu trofejí zdobia aj štyri malé glóbusy.

Gratulujeme nórskemu páriku v ceste za radostnou spoločnou budúcnosťou aj my z redakcie. 😊

Zdroj: VG
Foto: Samantha Skograndová a Emil Hegle Svendsen (Autor: Anniken Aronsen)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára