Anton Šipulin rozmýšľa o vstúpení do politiky - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

22. januára 2019

Anton Šipulin rozmýšľa o vstúpení do politiky

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt anton shipulin 2019

Ruský biatlonista už síce ukončil svoju aktívnu závodnú kariéru, napriek tomu je však veľmi pravdepodobné, že o ňom v budúcnosti ešte budeme počuť. Už to ale nebude z prostredia biatlonu, Šipulin sa totiž chystá vydať na politickú dráhu.

Myšlienka kandidatúry prišla až po ukončení kariéry

Anton Šipulin chce vstúpiť do politickej strany Jednotné Rusko, ktorej členom je súčasný ruský prezident Vladimir Putin. Rozhodol sa teda pre účasť v primárnych voľbách, ktoré prebehnú v máji. Keď uspeje, bude sa môcť uchádzať o post v dolnej komore ruského parlamentu. Podľa slov olympijského víťaza táto ponuka prišla až po tom, čo oznámil koniec svojej biatlonovej kariéry. Vylúčil teda, že by so športovou kariérou skončil preto, aby sa mohol venovať politike.

Kam by jeho politické kroky smerovali? V tom má Šipulin už teraz jasno. "Ak sa mi podarí uspieť, rád by som svoju pozornosť a úsilie venoval predovšetkým iniciatívam k rozvoju športu v krajine. To sa tiež očakáva od bývalého vrcholového športovca, ktorý je zvolený do Štátnej dumy. "



Zostať pri biatlone v roli trénera? To nie je nič pre mňa, tvrdí Šipulin

Fakt, že sa Šipulinova kariéra upína práve týmto smerom, môže byť pre biatlonových fanúšikov prekvapivý. Niektorí by ho možno v budúcnosti videli opäť v biatlonovom kolotoči, napríklad ako trénera. To však Rus neplánuje. "Už niekoľkokrát som uviedol, že práca trénera nie je pre mňa. Nemám však problém v prípade potreby čokoľvek s ruskými pretekármi konzultovať a dávať im cenné rady. "


Úspešný biatlonista si je rovnako veľmi dobre vedomý toho, že v Rusku zvyčajne klesne popularita u športovca, ktorý potom vstúpi do politiky. Je však pripravený s tým bojovať. "Veľmi dobre viem, aký je názor spoločnosti na športovcov, ktorí zo športového prostredia prešli do politiky. Nezostáva mi teda nič iné, než svojou dobrou prácou ich negatívne postoje zmeniť. "

Zdroj:  sports.ru
Hlavné foto: Anton Šipulin (Autor: International News) 
So súhlasom T.Papouškovej.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára