SP Ruhpolding: Poznáme štartovú listinu ženských štafiet na 4x6 km - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

19. januára 2019

SP Ruhpolding: Poznáme štartovú listinu ženských štafiet na 4x6 km

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ruhpolding biathlon women relay
Piate kolo Svetového pohára pokračuje v Ruhpoldingu ženskými štafetami na 4x6 kilometrov. V Hochfilzene sa najviac darilo Taliankám, v Oberhofe Rusku. Komu sa zadarí dnes? A aké umiestnenie vybojujú slovenské reprezentantky?

Hoci sa Nemkám v posledných štafetách nedarilo podľa predstáv a doma budú znovu pod ohromným tlakom, pri pohľade do štartovej listiny vyzerajú spoločne s tímom Francúzska ako najväčšie favoritky. A to najmä z toho dôvodu, že by mala nastúpiť Laura Dahlmeierová, ktorá sa umiestnila vo všetkých troch tohtoročných individuálnych pretekoch v najlepšej desiatke. Závod rozbehne Vanessa Hinzová , druhý úsek bude mať na starosť práve Laura Dahlmeierová, tretí pôjde Franziska Preußová a finišovať bude Denise Herrmannová . To je asi najväčší otáznik u štafety Nemecka, pretože jej streľba je zatiaľ stále veľmi nestabilná.

Prípadného zaváhania nemeckých pretekárok budú chcieť určite využiť už spomínané Francúzky. Oproti poslednej štafete v Oberhofe nepôjde nestabilná strelkyňa Célia Aymonierová, ktorá zrážala francúzske nádeje na vyššie postavenie v štafetách, ale predstavia sa všetky úspešné pretekárky zo štvrtkového šprintu. Všetky štyri sa totiž zmestili do najlepšej štrnástky výsledného poradia. Do dnešného závodu vyštartujú v zložení Julia SimonováAnaïs BescondováJustine Braisazová a Anaïs Chevalierová.

Prekaziť víťazné plány budú chcieť Nemkám a Francúzkam najmä štafety Ruska, Nórska a Švédska . Rusky však opäť výrazne menia zloženie tímu. Do dnešnej zostavy sa dostali z IBU Cupu výborne pretekajúce Morozovová a Mironovová, ktoré doplnia Starychová a finišujúca Jurlovová-Perchtová. Nórky tentokrát nasadzujú jednu z najsilnejších možných zostáv a pôjdu v zložení Solemdalová , Tandrevoldová , Eckhoffová a Røiselandová. Podarí sa všetkým konečne tiež dobre zastrieľať? Rovnako tak Švédky nasadzujú to aktuálne najlepšie možné a do závodu vyštartujú v zložení Magnussonová , Brorssonová , Perssonová a Öbergová.

Ako už bolo spomenuté, tak prvé ženské štafety v tohtoročnej sezóne vyhrali Talianky, to však štartovali v najlepšej možnej zostave. V Oberhofe šetrili Dorotheu Wiererovú a po pokazenej streľbe Nicole Gontierovej došli až na 15. mieste. Dnes budú pre zmenu šetriť Lisu Vittozziovú, a teda bude veľmi zložité útočiť na najvyššie priečky. Minimálne po prvom úseku Wiererovej však budú veľmi pravdepodobne v popredí.

V prípade veľmi dobrej streľby dnes môžu uspieť Ukrajinky či Bielorusky . Tiež tím Ukrajiny mení zloženie z Oberhofu, necháva odpočívať  Juliu Džimovú, a nasadzuje štvoricu Merkušynová , Valj Semerenková , Žuravoková (víťazka posledných pretekov v IBU Cupe) a Vita Semerenková . Bielorusky pôjdu tretíkrát tento rok v rovnakom zložení (zatiaľ 5. a 9. miesto) a iba posúvajú Kryukovú do úlohy finišmanky.

Na malé pódium sa v Oberhofe dostala, po skvelom závere Anastasie Kuzminovej, naša štafeta. Slovenský trénerský tím improvizovať nebude a ponecháva pre dnešné preteky rovnaké zloženie (I. Fialková, P. Fialková, Poliaková, Kuzminová). Dievčatám budeme držať palce, nech vylepšia šiestu priečku z Oberhofu. 😃

V ostatných tímoch sa už väčšinou nachádza viac slabších článkov a pri optimálnych podmienkach, ktoré panujú v Ruhpoldingu (väčšinou polojasno, teplota slabo pod bodom mrazu a len veľmi slabý vietor), budú mať veľmi ťažké sa prebojovať napríklad do prvej osmičky.

Kompletná štartová listina štafety žien

Preteky začínajú o 14:30 na kanáloch slovenskej Dvojky, Eurosportu 1, ČT Sportu. Svoje tipy aj dnes môžete nastaviť na www.tipujbiatlon.cz a získať tak hodnotné športové ceny.
Foto: Vanessa Hinzová (Autor: Zimbio)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára