SP Ruhpolding: Poznáme zloženie mužských štafiet na 4x7,5 km - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

18. januára 2019

SP Ruhpolding: Poznáme zloženie mužských štafiet na 4x7,5 km

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt men relay biathlon
Už popoludní sa môžeme tešiť na predstavenie mužských kvartét na 4x7,5 kilometra vrámci 5.kola SP v nemeckom Ruhpoldingu. Medzi 27 štafetami nájdeme aj slovenskú. Koho pasujeme do roly favoritov? V akom zložení pobežia slovenskí muži?

S číslom 1 sa do popoludňajších štafiet vydá Rusko. Tomu sa mimoriadne darilo v predošlej zastávke Svetového pohára, keď muži i ženy triumfovali v oberhofských štafetách. Zmena oproti Oberhofe bude len na prvom úseku, ktorý otvorí Matvej Jelisejev namiesto nie veľmi presvedčivého Maxima Cvetkova. Nasledovať budé klasické trio Garaničev, Malyško, Loginov.

Nasledujú Švédi, ktorí sú tiež veľkými favoritmi. Štafetu rozbehne Torstein StenersenPeppeho Femlinga po nepodarenom predstavení v Oberhofe nahradí Martin Ponsiluoma, ktorý prekvapil tretím miestom v Novom Meste. Nasleduje Jesper Nelin a štafetu zakončí Sebastian Samuelsson.

Favorizujeme aj štafetu Rakúska na čele so Simonom Ederom. Nórsko budú ťahať bratia Boeovci, ktorým sa včerajší šprint podaril nadmieru. Odpísať nemôžeme ani štafetu Francúzska. To urobilo zmenu na poslednom úseku, keď ho zájde Simon Desthieux. Martin Fourcade pobeží druhý úsek. Nemecko bude značne oslabené. Chýba mu Erik Lesser so Simonom Schemppom, ktorých nahradí Roman Rees s Johannesom Kuehnom.

Čo sa týka prekvapení, urobiť tak môže Švajčiarsko (č.9), ktorý ale v zostave nemajú Benjamina Wegera či Ukrajina (č.20) za ktorú bude finišovať Dmitro Pidrušnij. Tomu sa tu v Ruhpoldingu darí.

Slovenský štafetový závod otvorí rovnako ako v Oberhofe Michal Šíma. Dúfame, že to urobí rovnako ako v minulej zastávke veľkým štýlom, kedy držal našu štafetu na prvom úseku v elitnej desiatke. Nasleduje Matej Kazár, ktorému sa nepodaril včerajší šprint, skončil až 79. Po prvýkrát sa v Ruhpoldingu predstaví Tomáš Hasilla. Bude mu patriť tretí, najslabšie obsadený, tretí úsek. Dobre zafinišovať vie Martin Otčenáš, ktorý bude chcieť nadviazať na 11.miesto z Oberhofu.

Kompletná štartová listina štafiet mužov

Štart je naplánovaný na 14:30. Nezabudnite svoje tipy nastaviť na Tipujbiatlon.cz.

Foto: Sebastian Samuelsson (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára