V massáku si premiérové víťazstvo pripisuje Preußová, Fialkovej to opäť cinklo - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

20. januára 2019

V massáku si premiérové víťazstvo pripisuje Preußová, Fialkovej to opäť cinklo


Paulína Fialková nás dnes potešila. V Ruhpoldingu si v hromadnom štarte na 12,5 km vybojovala svoje štvrté pódiové umiestnenie a po dnešných pretekoch vedie celkové hodnotenie hromadného štartu. Z výhry sa po prvýkrát radovala domáca Franziska Preußová.


Dvojitá premiéra na stupňoch víťazov

Čistá streľba bola v dnešnom závode kľúčom k dobrému výsledku. Ako Franziska Preußová, tak Ingrid Tandrevoldová zastrieľala bezchybne, navyše v prípade Nemky aj v šiestom najrýchlejšom čase. Tandrevoldovej sa naopak viac darilo na trati, kde zaznamenala piaty bežecký čas. Ani tak však na Nemku v poslednom kole nestačila a pri svojich prvých stupňoch víťazov sa môže radovať z "až" druhého miesta. Preußová sa zase dočkala premiérovej výhry vo Svetovom pohári.
Franziska Preußová (Autor: Biathlonworld)
Paulínu Fialkovú, ktorá došla tretia, zbrzdilo jedno trestné kolo na tretej streľbe. Štvrtú streľbu už zvládla bezchybne a v poslednom kole sa dostala na tretie miesto cez Lenu Häckiovú, ktorá dnes zaznamenala najrýchlejšiu streľbu, a nakoniec došla piata, a cez Linn Perssonovú, ktorá nakoniec došla siedma. Štvrtá skončila Švédka Hanna Öbergová, druhá najrýchlejšia strelkyňa dnešného závodu. Šiesta bola Iryna Kryuková, ôsma Marte Røiselandová a deviata Anaïs Bescondová, druhá najrýchlejšia bežkyňa. Prvú desiatku uzavrela Švédka Mona Brorssonová.


Sklamanie favoritiek

V dnešnom závode sa priveľmi nedarilo favoritkám. Lisa Vittozziová došla jedenásta, Anastasia Kuzminová štrnásta, Dorothea Wiererová devätnásta a Kaisa Mäkäräinenová až dvadsiata siedma. Ako posledná dnes prešla cieľom Laura Dahlmeierová.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kuzmina 2019
Anastasia Kuzminová (Autor: Šport.sk)
V celkovom hodnotení SP stále vedie Talianka Wiererová pred svojou krajankou Vittozziovou. Do TOP 5 sa cez Chavalierovú dostala Røiselandová. Slovenské biatlonistky Paulína Fialková s Anastasiou Kuzminovou sa držia na treťom, resp. štvrtom mieste.


Vyjadrenia slovenskej reprezentácie pre RTVS

P.Fialková (3.miesto): "Som šťastná, lebo trošku som sa obávala toho, že tá forma odchádza, alebo odišla. Ale vidím, že aj pri tom pocitovom poklese som schopná spraviť pódium, takže nemám sa na čo sťažovať. Je to šport, aký krásny, že raz hore, raz dole. Možno ak by to bolo v inom stredisku, dalo by sa s jednou chybou pomýšľať aj na viac, ale Ruhpolding je špecifický tým, že príchod na štadión je jednoduchší a problémy nerobil ani vietor, takže sa dobre strieľalo, dalo sa to čakať.
Pred poslednou položkou som neuvažovala nad tým, kde som, nad nejakým umiestnením. Len som tam chcela streliť nulu a keď sa to podarilo, potom som už videla, že sú predo mnou dve pretekárky, ktoré potrebujem stiahnuť na pódium. Takže potom som už dala do toho všetko a podarilo sa.
Jasné, že škoda tej chyby, bola to moja chyba, určite som tú ranu vytiahla niekam v laktáte a vysokých tepoch. Ale v štyroch položkách je jedna chyba úplne v poriadku.
Sú to skvelé pocity, že budem mať o týždeň v Anterselve červené číslo. Nikdy som v takejto pozícii nebola, určite si to veľmi užijem, super, teším sa."
Paulína Fialková (Autor: Biathlonworld)
A.Murínová (trénerka ženskej reprezentácie): No bola tam jedna chybička, ktorá nás stála víťazstvo, ale myslím si, že to bolo dnes naozaj perfektné. Bola to ďaleká chyba. Práve na tej stojke dostala k sebe na vedľajší stav Nórku Tandervoldovú, ktorá je ľaváčka, teda strieľa opačne, takže stáli tam akoby tvárou v tvár, čo môže trošku periférne pretekár vnímať. Bola tam tá jedná chyba, tak neviem. Ale nevadí.
To červené číslo je úžasné. Priamo vo svojom tíme som to nezažila, keď som súťažila, žiadna z nás to číslo nemala. A ani teraz pri trénovaní. veľmi sa tešíme."

M.Bajčičák (kondičný tréner P.Fialkovej): Paráda! Dnes perfektne bežala, urobila z toho tretie miesto. Fú... Fantastický výsledok. Dnes boli pre ňu perfektné podmienky - tvrdo, rýchly sneh, ona je silový a rýchlostný typ, takže absolútne perfektný výkon. Aj zafinišovala, dobre si rozložila sily. Jednoznačne som po poslednej streľbe tipoval tretie miesto. Takže dnes ukázala, na čo má.
To už je samozrejmé, že môže aj v Anterselve podať podobné výkony. Snáď sa tá forma už tak rýchlo nestratí. Ešte pôjde do Kanady a potom tú šnúru prerušíme, aby sa mohla vo vyššej nadmorskej výške pripraviť už na MS. To je pre nás jasný vrchol sezóny."

Výsledkový servis

Titulné foto (zľava): Paulína Fialková, Franziska Preußová, Ingrid Tandrevoldová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára