MČR na horských bicykloch ovládla Davidová, medzi mužmi zvíťazil Šlesingr - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

17. júna 2019

MČR na horských bicykloch ovládla Davidová, medzi mužmi zvíťazil Šlesingr


Sobotňajšie Majstrovstvá Českej republiky v biatlone na horských bicykloch v Jablonci nad Nisou ovládli favoriti. Medzi ženami triumfovala rovnako ako vlani Markéta Davidová, mužský závod vyhral Michal Šlesingr.

Dvadsiateho tretieho ročníka šampionátu na horských bicykloch sa nezúčastnil so zdravotných problémov bojujúci Ondřej Moravec, ktorý mohol útočiť už na štvrtý titul v rade. Chýbali tiež Tomáš Krupčík a Lucie Charvátová.

V závode žien na 6 km s hromadným štartom viedla po čistej ležke Markéta Davidová, lenže postojačky minula hneď tri terče. Nakoniec aj tak obhájila víťazstvo, jej konkurentka Veronika Vítková totiž na stojke tiež zaváhala, dvakrát. Na minuloročné striebro nadviazala tentoraz bronzová Jessica Jislová.

Zľava Veronika Vítková, Markéta Davidová, Jessica Jislová (foto: Petr Slavík)
Muži absolvovali závod dlhý 9 km. Veľmi rýchlo sa do neho pustil Jakub Štvrtecký, ktorý ale po oboch streľbách musel ísť na dve trestné kolá. Naopak Michal Šlesingr neminul ani jeden terč a došiel si pre zlato. Znovu tak ukázal, že mu preteky na bicykloch sedia, veď od roku 2014 do roku 2017 bral vždy striebro.

Zľava Adam Václavík, Michal Šlesingr a Michal Krčmář (foto: Petr Slavík)
O 13 sekúnd za Šlesingrom došiel Adam Václavík, ktorý urobil dve chyby. Bronz bral Michal Krčmář. Pre obidvoch to je prvá medaila zo šampionátu na horských bicykloch. V absolútnom poradí sa pred Krčmářa dostali dvaja najlepšie juniori - Štvrtecký a Mikyska.

Zdroj: biatlon.cz
Foto: Markéta Davidová (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára