SP Östersund: Veľký súboj hviezd víťazne pre Taliansko. Slováci 13. - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

30. novembra 2019

SP Östersund: Veľký súboj hviezd víťazne pre Taliansko. Slováci 13.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt italy biathlon"
V najsilnejších zostavách nastúpili do zmiešaných štafiet Nóri a Taliani. Svojim dnešným výkonom potvrdili rolu favoritov a prebojovali sa na stupeň víťazov. Tam ich doplnilo Nemecko. Slováci skončili v druhej desiatke.


Pochované šance pre Francúzov, suverénni Taliani

V klasických štafetách sme mohli vidieť elitu. Oproti predchádzajúcej štafete dvojíc sa zlepšili podmienky na strelnici a využila to Lisa Vittoziová, ktorá dobíjala len dvakrát a štafetu odovzdala na vedúcej pozícii s náskokom štrnásť sekúnd pred fínskou zostavou. Mari Ederová trafila všetky terče a vyhupla sa za Taliankou. Ruská zástupkyňa Jekaterina Jurlovová-Perchtová skončila na jednom trestnom kole a až dvakrát tu krúžila Célia Aymonierová. Francúzsky celok tak strácal už dve minúty a prakticky pochoval svoje šance na úspech.

V priebehu druhej položky začalo snežiť a to parádne využila Dorothea Wiererová. Talianska pretekárka minula iba jeden terč na ležke, na stojke však bola suverénna a vybudovala si sľubný náskok na čele pretekov. So zmenou mala problémy Kaisa Mäkäräinenová, ktorá strieľala pomaly a zaradila sa na štvrté  miesto s mankom jednej minúty. Ukázala sa Denise Herrmannová, ktorá dobíjala iba dva razy a na Wiererovú strácala 40 sekúnd. Francúzski borci vybehli na trať so stratou cez tri minúty.
Foto: Stupeň víťazov v zmiešaných štafetách (Autor: Petr Slavík)
Mužskú časť odpálil s presnou streľbou Lukas Hofer a ešte zvýšil náskok talianskej zostavy na vedúcej priečke. S minútovou stratou skončil svoj úsek Jesper Nelin a na päty mu už dýchal Tarjei Bø, ktorý sa posunul z ôsmeho miesta až na tretie. Dobil len dva výstrely a podľa predpokladov bol aj rýchly na lyžiach. Na stupne víťazov si mohla ešte trúfať švajčiarska zostava a svoj úsek nezvládol najlepšie Simon Schemmp, keď pomalšie strieľal a z druhého miesta klesol na piatu pozíciu s mankom dve minúty. Pódium sa mu výrazne vzdialilo.

Na predposlednej streleckej položke Dominik Windisch zostal bezpečne na čele pretekov, aj keď Johannes Bøznížil svoju stratu o desať sekúnd. Ale ten musel na ležke dobíjať až trikrát. Rovnaký osud čakal aj na Martina Ponsiluomu, no zostal na tretej pozícii. Za ním ešte dobiedzal Švajčiar Jeremy Finello a dopredu sa posúval Alexander Loginov. Na poslednej streľbe si Windisch dal pozor a dobíjal dva razy, ale Bø to napálil, vybielil všetky položky a razom strácal na lídra len dvanásť sekúnd.

Vo finále sme sledovali bežecký súboj a víťazne z neho obišiel Windisch, ale Johannes stratil v cieli len štyri sekundy. Na treťom mieste finišovala švajčiarska reprezentácia a štvrté miesto napokon uchmatli ruské farby s kvalitným finišom od Loginova.
Foto: Dominik Windisch a Johannes Thingnes Bø (Autor: Petr Slavík)
Slovenské farby hájila na prvom úseku Ivona Fialková. Tej sa podaril pekný štart do pretekov, keď na oboch streleckých položkách dobíjala iba trikrát a kvalitným behom vyniesla štafetu na desiatu pozíciu. Odovzdala Paulíne Fialkovej, okolo ktorej sa ocitli kvalitné biatlonistky - Herrmannová či Markéta Davidová. Na ležke to nebolo ono, keďže dobíjala dvakrát. Čistou stojkou potvrdila svoje kvality a slovenskú štafetu posunula na 9.priečku. Obe Fialky odviedli svoju prácu dobre, nasledovali muži Tomáš Hasilla s Martinom Otčenášom. Tým sa už na trati i streľbe darilo menej. Tomáš nabral stratu troch minút a absolvoval aj prvé trestné koliečko. S bilanciou 0+4 pokračoval Martin Otčenáš, ktorý vo finiši vyzdvihol Slovensko na konečnú 13.priečku.

Výsledky pretekov
Analýza pretekov

1.kolo Svetového pohára pokračuje zajtra šprintami mužov (12:30) a žien (15:30). Štartové listiny boli zverejnené len pred niekoľkými okamihmi a nájdete ich v pravom hornom rohu nášho webu. Len uveďme, že za slovenský mančaft uvidíme:

  • Martina Otčenáša (č.39), Michala Šímu (č.60), Tomáša Hasillu (č.84), Šimona Bartka (č.99)
  • Ivonu Fialkovú (č.12), Paulínu Fialkovú (č.18), Teréziu Poliakovú (č.57), Veroniku Machyniakovú (č.86)

Foto: Talianska zmiešaná štafeta (Autor: Fiocchi Munizioni)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára