SP Östersund: Zmiešaným štafetám dvojíc dominovali Švédi. Slovákov predstihli o kolo - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

30. novembra 2019

SP Östersund: Zmiešaným štafetám dvojíc dominovali Švédi. Slovákov predstihli o kolo


Prvý závod tejto sezóny sa niesol v znamení obtiažnych veterných podmienok. Dlho na čele dominovalo ukrajinské duo, sem-tam sa v popredí mihla menšia krajina. Nakoniec sa však z víťazstva radovala domáca štafeta.

Ukrajinci kúsok od pódia, prekvapením estónska dvojka

Po úvodnej položke sa osamostatnili na čele ukrajinská a nemecká reprezentácia, pričom Anastasia Merkušinová trafila všetkých desať terčov a Franziska Preussová musel dvakrát dobíjať. Ostatné pretekárky predvádzali slabšiu streľbu a na tretej pozícii sa umiestnila bieloruská reprezentácia s jedným trestným okruhom.  Potom odovzdali štafetu Marte Roeiselandová s piatimi chybnými výstrelmi a Julia Simonová s jedným trestným kolom.

Aj na druhej položke sa darilo ukrajinskej zostave predovšetkým vďaka výbornej streľbe, keď Artem Tyščenko dobíjal len raz, a pred druhým v poradí Erikom Lesserom získal k dobru takmer pol minúty.
Foto: Erik Lesser s Franziskou Preussovou obsadili druhú priečku (Autor: Petr Slavík)
Pretekárom robil na strelnici problém silný vietor a potvrdila to aj samotná Merkušinová, ktorá úplne nezvládla svoju poslednú streľbu v stoji a vybehla až na tri trestné kolá. Po tejto nepríjemnosti nielenže prišla o prvú priečku, ale aj o stupne víťazov. Naopak, výborne sa podarila streľba Preussovej a Hanne Öbergovej. Na pódium si brúsili nechty aj nórska, americká a rakúska reprezentácia, ukrajinské farby sa prepadli na šieste miesto.

Na poslednej položke mal všetko vo svojich rukách Lesser, ale zaváhal na položke v stoji, keď musel absolvovať jedno trestné kolo a nemecká zostava prišla o výhru. Samuelsson ale predviedol koncentrovaný strelecký výkon a dokonale využil Lesserove problémy. Po záverečnej streľbe si domáci pretekár vybudoval rozhodujúci náskok a potešil tak domácich priaznivcov. Lesser prišiel do cieľa na druhej priečke a tretiu pozíciu udržala nórska zostava, hoci Vetle Christiansen na poslednej stojke dobíjal až trikrát, ale zle strieľali aj jeho súperi. Na jedno trestné kolo tu vybehla americká zostava a na výbornej piatej pozícii finišovala estónska zostava v zložení Regina Ojaová a Rene Zakhna, čo bolo najväčším prekvapením dnešného dňa.
Foto: Stupeň víťazov dnešných pretekov (Autor: Petr Slavík)
Preteky sa, naopak, nepodarili Francúzsku, ktoré prišlo do cieľa až siedme, favorizované Rakúsko až 11.

Slováci v zložení Terézia Poliaková, Michal Šíma skončili taktiež v poli porazených. V polovici pretekov bola naša štafeta stiahnutá z trate, keďže už v polčase pretekov bola naša strelecká bilancia hrozivá (5+10). V náročných podmienkach sme tak dokázali zdolať iba Chorvátov a Južnú Kóreu. Klasifikovali nás na 24. pozícii.

Výsledky zmiešaných dvojíc
Analýza pretekov

Foto: Sebastian Samuelsson (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára