Exhibícia World Team Challenge patrila Nórom, rozlúčila sa Dahlmeierová - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

29. decembra 2019

Exhibícia World Team Challenge patrila Nórom, rozlúčila sa Dahlmeierová

Bild könnte enthalten: eine oder mehrere Personen
Nórska dvojica Marte Olsbuová Røiselandová a Vetle Christiansen ovládla už osemnásty ročník exhibície World Team Challenge v nemeckom Gelsenkirchene.


Hromadný štart (18:00)

Do prvého polčasu, ktorým bol hromadný štart, vstúpili najlepšie talianskí obhajcovia triumfu. Lenže Dorothea Wiererová si druhý úsek predĺžila o dve trestná kolá s dĺžkou 75 metrov a vedenie prepustila Anaïs Bescondovej. Taliansko spadla na piate miesto.

Potom sa zase radovali nemeckí fanúšikovia, ktorí na tribúnach Veltins-Areny tradične vytvárali fantastickú atmosféru. Čistou stojkou získal na chvíľu vedenie Benedikt Doll, potom sa vďaka lúčiacej sa Laure Dahlmeierovej dostal do čela aj druhý nemecký pár. A tam vydržal aj po čistej ležke Philippa Nawratha. Doll s Herrmannovou boli neďaleko.

Fotka Biathlon auf Schalke.
Foto: Laura Dahlmeierová sa rozlúčila s biatlonovým svetom. (Autor: Facebook WTC)
Skvele idúca a strieľajúca Dahlmeierová poslala na posledný úsek Nawratha s náskokom 5 sekúnd na druhé Taliansko. Nemecký náhradník potom v súboji tvárou v tvár prestrieľal Lukasa Hofera, ale v záverečnom kole nemal toľko síl a o 4,5 sekundy Talianovi podľahol. Tretiu priečku držala Ukrajina pred Nórskom a Francúzskom.


Stíhacie preteky (19:00)

Laura Dahlmeierová ukazovala aj v druhom polčase, že je na tom stále výborne. Po čistej ležke sa odtrhla raz nepresnej Dorothee Wiererovej. Aj s jednou chybou udržal vedenie Philipp Nawrath, o 6,6 sekúnd za ním bol Michal Krčmář, ktorý nadviazal na úvodnú nulu Davidovej.

Nemka s Češkou potom prešli všetkým ostatným, ale urobili chyby. Dahlmeierová raz a zostala na čele, Davidová dvakrát a spadla na štvrté miesto. Nemecký pár vystriedalo na čele Nórsko zásluhou dobrej streľby Vetleho Christiansena.

Marte Olsbuová Røiselandová nórske vedenie udržala, Laura Dahlmeierová sa držala na dostrel. Poradie sa nezmenilo ani po ďalšej streľbe, hoci opäť presný Christiansen získal cenné sekundy naviac.

Nóri aj na záverečných dvoch položkách pokračovali v skvelom streleckom predstavení, celkovo minuli len dva terče a zvíťazili s náskokom 26 sekúnd na druhú Ukrajinu. Ide o prvé nórske víťazstvo od roku 2016 a zároveň prvé víťazstvo bez Oleho Einara Björndalena.

Druhí Ukrajinci Anastasija Merkušynová a Dmytro Pidručnyj tiež odstrieľali výborný závod, šli len na tri trestné kolá. Ukrajine exhibície sedia, ide už o šiestu medailu, pre oboch dnešných účastníkov však premiérovú.

Na cieľovej rovinke zdolal Francúz Antonin Guigonnat tuhnúceho Philippa Nawratha, Laura Dahlmeierová tak zostala v posledných pretekoch kariéry tesne pod stupňami víťazov.

Fotka Biathlon auf Schalke.
Foto: Stupeň víťazov na World Team Challenge 2019 (Autor: Facebook WTC)
Obhajcovia víťazstva z Talianska došli po deviatich trestných kolách piati, za nimi sa zoradili šiesti Rakúšania a siedmy Švajčiari. Český pár skončil ôsmy, rovnako ako v prvom polčase musel absolvovať osem trestných kôl. Deviaty skončil druhý nemecký pár a na chvoste zaostali ruskí biatlonisti Jekaterina Jurlovová-Perchtová s Matvejom Jelisejevom, ktorý si do cieľovej rovinky skúsil záverečný šprint. Na víťazný nórsky pár nabrali takmer tri minúty.


Zdroj: K.Halberštádt (upravené)
Hlavné foto: Nórsky tím na WTC 2019 (Autor: Facebooková stránka WTC)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára