Lesser späť vo Svetovom pohári, Schempp boj o MS vzdal - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

22. januára 2020

Lesser späť vo Svetovom pohári, Schempp boj o MS vzdal

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt erik lesser 2020"
Do nemeckého tímu sa po kratšej prestávke vracia skúsený Erik Lesser, aby zabojoval o nomináciu na majstrovstvá sveta. V tej naopak určite nebude Simon Schempp, ktorý sa od začiatku sezóny trápi so zlou formou.

Lesser pod tlakom mladých

Tridsaťjedenročný Erik Lesser prežil hrôzostrašný štart do sezóny. Z troch individuálnych pretekov Svetového pohára vyťažil najlepšie 70. miesto a po Vianociach bol poslaný do druhej ligy.

"Rozhodnutie trénerov absolútne rozumiem. Ak ste ten najhorší umiestnený vo Svetovom pohári a v IBU Cupe sa dosahuje na pódiá, tak musia tréneri konať. A je jedno, ako sa športovec volá, " vie Lesser.

V IBU Cupu sa mu však darilo lepšie, vo všetkých pretekoch skončil do 11. miesta a najlepšie došiel štvrtý. Konečne bol spokojný aj s bežeckou formou.

Preto teraz dostáva šancu vo Svetovom pohári a zároveň sa môže nominovať aj na Majstrovstvá sveta v Antholzi. Musel by však štvrtkové vytrvalostné preteky v Pokljuke dokončiť do 8. miesta.

To je pre Lessera veľmi zložitá úloha. "Samozrejme chcem do Antholzu, ale realisticky videné sú tie šance skôr malé. So stopercentnou streľbou by bola šanca celkom dobrá, ale to nie je úplne bežné. "

V nemeckom tíme teraz dostávali prednosť iné mená, napríklad dvadsaťpäťročný Philipp Horn alebo dvadsaťšesťročný Philipp Nawrath.

"Veľa sa hovorí o generačnej výmene, že musia prísť mladí. A skutočne ma dostávajú pod väčší tlak, že môžem byť ten, ktorý zostane doma. Skúsim to otočiť. Jednu šancu mám teraz. Keď to nevyjde teraz, zaútočím budúci rok! " hovorí odhodlane Erik Lesser.


Schempp bude hľadať formu

To u Simona Schemppa je situácia iná. Pretekár, ktorý bol zvyknutý preháňať Martina Fourcada, nemôže nájsť niekdajšiu bežeckú formu. V stíhačke v Le Grand-Bornand sa prestrieľal k 10. miestu, inak končieval v tretej desiatke a nižšie. Preto sa nezúčastní svetového šampionátu.

"Rozhodnutie o vynechaní majstrovstiev sveta bolo najskôr veľmi ťažké a tiež trpké, pretože som v Antholzi zajazdil svoje najlepšie výsledky a je to moje najobľúbenejšie stredisko," vysvetľuje Schempp.

"Momentálna situácia pre mňa nie je uspokojivá. Nedokázal som nadviazať na výkony z leta. Dlho som premýšľal, čo s tým, "hovorí tridsaťjedenročný biatlonista, ktorý už našiel riešenie.

"Musím sa vrátiť k svojmu osvedčenému tréningovému systému, s ktorým som bol niekoľko rokov úspešný. Dúfam, že sa ešte v tejto sezóne vrátim v dobrej forme. " Miestom Schemppovho návratu by mohlo byť aj Nové Mesto na Morave, kde sa usporiada zastávka Svetového pohára dva týždne po skončení majstrovstiev sveta.

Zdroj: DSV, K.Halberštádt
Foto: Erik Lesser na IBU Cupe v Osrblí 2020 (Autor: DPA)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára