Harmonogram sezóny 2020/21: Viac pretekov, "season-opening" i čínska zastávka - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

3. júna 2020

Harmonogram sezóny 2020/21: Viac pretekov, "season-opening" i čínska zastávka

Beijing Organising Committee for the 2022 Olympic and Paralympic ...
Medzinárodná biatlonová únia zverejnila presný harmonogram Svetového pohára na sezónu 2020/21. Kalendár sa rozrástol o dva preteky pre mužov aj pre ženy.

Za rozšírením počtu pretekov je presunutie Kontiolahti ešte pred Östersund. Vo Fínsku sa 28. novembra odštartuje vytrvalostnými preteky, ďalší deň sa pôjdu šprinty. Následne sa seriál presunie do Švédska. Organizátori nazvali zastávku vo Fínsku ako season-opening, teda slávnostné otvorenie sezóny s riadnym pretekaním.

Rakúsky Hochfilzen a francúzske Le Grand-Bornand zostávajú bez zmien. V nemeckom Oberhofe sa premiérovo pôjdu zmiešané preteky. Pokračuje sa tradične do Ruhpoldingu a talianskeho Antholzu, kde sa tento rok konal svetový šampionát.

Ten sa v budúcom roku uskutoční vo februári v slovinskej Pokljuke. Potom malo nasledovať Nové Mesto, ale kvôli logistike si prehodil pozíciu s čínskym Pekingom. Vo Vysočina Arene sa pôjdu šprinty, stíhacie preteky a po šiestich rokoch aj zmiešané preteky.

Finálový podnik Svetového pohára v nórskom Osle okorení premiéra superšprintov. Tie sa zatiaľ konali len v IBU Cupe. V kvalifikácii biatlonisti absolvovali intervalovo 3 kilometre a 2 streľby. Najlepších 30 prešlo do finále, ktoré sa išlo hromadne na 4 km a 4 položky.

V kalendári je o jeden šprint a stíhacie preteky viac ako v minulej sezóne. Naopak ubudol hromadný štart.


Foto: Biatlonový štadión v Pekingu (www.beijing2022.cn)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára