Martin Fourcade vydá koncom septembra druhú autobiografiu - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

3. septembra 2020

Martin Fourcade vydá koncom septembra druhú autobiografiu


Po úspechu svojej knižnej prvotiny Môj sen o zlate a snehu (2018) vydáva Martin Fourcade ďalšiu. Päťnásobný olympijský šampión a otec dvoch dcér avizuje vydanie druhej knihy o počínaní a zážitkoch v biatlone. Obálku autobiografie zverejnil dnes na sociálnych sieťach.

Posledné kolo

Autobiografia Môj sen o zlate a snehu vyšla v roku 2018 a bolo z nej predaných viac než 60 000 výtlačkov v 4 jazykoch - ruštine, nórčine, češtine a nemčine. Obzrel sa v nej po svojich začiatkoch a veľkých okamihoch kariéry. Druhá kniha s názvom Posledné kolo bude v predaji od 30.septembra.

Znovuzrodenie ala Martin

Dojímavý a úprimný denník, svedectvo o tom, čo sa udeje v poslednej sezóne Fourcadovej kariéry, terapia zameraná na vyjadrenie emócii po „utrpení“, ktoré zažil minulý rok. „Nevedel som, čo zažijem, a preto hovorím o znovuzrodení alebo pohrebe.“ hovorí o svojej knihe Martin Fourcade. Opíše v nej pocity, ktoré ho zaplavili po troch zlatých kovoch z olympiády v Soči 2018. Taktiež si kladie otázky či nestratil plameň v sebe počas výsledkovej krízy a čo ho robí najväčším biatlonistom v histórii. Na rad príde aj zhrnutie konca zlatej kariéry a podelí sa s úprimnosťou a pokorou o svoje myšlienky, ktoré ho vždy charakterizovali.

Foto: Ilustrácia M.Fourcada (Autor: O.Pinčuková)


Spolupráca s ruskou umelkyňou

Celkovo sa dá povedať, že fanúšikovia sa môžu tešiť na osobnejšiu knihu než bola tá predošlá. Na 216 stranách objavíme muža, otca, ktorý je šampiónom a priateľa, ktorý chce odovzdať štafetu svojim spoluhráčom a súperom. Pri písaní mu rovnako ako s prvou knihou pomáhal dlhoročný priateľ Jean Issartel. Knihu navyše ilustruje množstvo kresieb, ktoré ilustrovala iba 14-ročná vášnivá milovníčka biatlonu, Ruska Oksana Pinčuková. Martin si ju všimol na sociálnych sieťach a rozhodol sa, že jej kresby zverejní v novej knihe.

Kniha je v predaji v kníhkupectve Martinus za cenu na hranici 19 eur. 

Foto: Koláž druhej autobiografie M.Fourcada

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára