Medzinárodná biatlonová únia zrušila decembrové IBU Cupy a celý IBU Junior Cup - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

13. septembra 2020

Medzinárodná biatlonová únia zrušila decembrové IBU Cupy a celý IBU Junior Cup

 

Výkonný výbor Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU) pristúpil k prvým úpravám kalendára na nadchádzajúcu sezónu 2020/21, ktoré sa udiali kvôli koronavírusu. Rozvrh Svetového pohára ostáva zatiaľ bez zmien. 


IBU plánuje odísť Svetový pohár v plnom rozsahu, vrátane Majstrovstiev sveta v Pokljuke, ktoré sa majú uskutočniť od 9. do 21. februára.


Neistá je podoba prvého trimestra, ktorý sa má ísť v Kontiolahti, Östersunde, Hochfilzene a Le Grand-Bornand. IBU už avizovala, že je v hre usporiadanie viacerých pretekov na jednom mieste, aby sa obmedzili presuny. Rozhodnutie má padnúť na výkonnom výbore 26. a 27. septembra.


IBU potvrdila, že Majstrovstvá sveta juniorov v Obertilliachu sa uskutoční v pôvodnom termíne od 24. februára do 7. marca. Pôjde ale o jediné juniorské preteky, IBU Junior Cup bol totiž zrušený.


Výrazných zmien doznal tiež kalendár druholigového IBU Cupu. Decembrové preteky boli zrušené. V januári by sa mali odjazdiť dva podniky na zatiaľ neurčených miestach a potom zostávajú Majstrovstvá Európy v Dusznikách-Zdróji v pôvodnom termíne 24. až 31. januára. Vo februári by mali nasledovať ďalšie tri podniky.


IBU rozhodnutie zdôvodnila tým, že nedokáže na nižších pretekoch garantovať potrebné bezpečnostné opatrenia. Národná federácia bude mať teraz dosť času na to, aby prípadne rozšírili kalendár domácich pretekov.


"Plánujeme podporiť regionálne preteky, v ktorých sa môžu stretnúť susedné krajiny, ak to zdravotné opatrenia dovolia. Podpora regionálnych pretekov je jedným z pilierov nášho rozvojového programu a budeme sa zaoberať tým, či a ako ju môžeme aplikovať už v budúcej sezóne, "uviedol prezident IBU Olle Dahlin .


Použitý zdroj: IBU


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára