IBU odložila zákaz fluórových voskov na sezónu 2021/22, pochvaľuje to i Johannes Thingnes Bø - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

9. októbra 2020

IBU odložila zákaz fluórových voskov na sezónu 2021/22, pochvaľuje to i Johannes Thingnes Bø


Avizovaný zákaz fluórových voskov sa o rok odkladá. Medzinárodná biatlonová únia (IBU) spoločne s Medzinárodnou lyžiarskou federáciou (FIS) tak reaguje na to, že v súčasnej chvíli nie je 100% pripravený testovací prístroj, ktorý by odhalil stopy fluóru.


"Sme si vedomí zjavného zdravotného rizika a dopadov na životné prostredie spojených s fluorovými voskami. Zostávame plne zaviazaní k eliminovaniu všetkých fluórových voskov v našich súťažiach, "ubezpečuje prezident Medzinárodnej biatlonovej únie Olle Dahlin . Je tu však aj druhý uhol pohľadu, o ktorom Švéd hovorí. "Zároveň je našou povinnosťou chrániť férovosť závodov. Zabezpečiť, aby mali všetci rovnaké podmienky. Do úvodu sezóny už nezostáva veľa času a prístroj na testovanie fluóru ešte nie je tak presný a spoľahlivý, ako požadujeme. "


Práve preto rozhodnutie na svojich sociálnych sieťach pochválil Johannes Thingnes Bø , ktorý inak zákaz škodlivého fluóru plne podporuje. "Správna voľba. Toto môže šport ochrániť pred radom problémov, keď nie je systém testovania 100% spoľahlivý. Dúfam, že testovací prístroj bude čoskoro pripravený, aby bol šport raz a navždy bezfluórový. "


Zdroj: IBU 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára