Najlepšia španielska biatlonistka v histórii dáva biatlonu zbohom - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

14. októbra 2020

Najlepšia španielska biatlonistka v histórii dáva biatlonu zbohom

Najlepšia španielska biatlonistka v histórii Victoria Padialová Hernándezová sa rozhodla v 32 rokoch ukončiť kariéru. Minulú sezónu nepretekala kvôli mononukleóze.


"V 32 rokoch a bez akejkoľvek podpory už nemôžem ďalej venovať čas neplatenej práci. Aj keď som svojim úsilím prispela k získaniu dôlevžitých grantov od IBU pre rozvoj španielskeho biatlonu, tak stále nemáme národný tím. To je ubíjajúce, "napísala Victoria Padialová Hernándezová vo svojom vyhlásení.


Rodáčka z Granady začala s biatlonom v osemnástich. Po štyroch rokoch prípravy sa kvalifikovala na olympiádu vo Vancouveri a pod piatimi kruhmi pretekala aj v Soči.


Jej najlepším výsledkom vo Svetovom pohári je 20. miesto zo šprintu v Pokljuke v roku 2014. Krátko predtým získala dve strieborné medaily na Majstrovstvách Európy v Novom Meste na Morave.


Biatlon bol veľkou vášňou Padialovej Hernándezovej. "Nikdy som nemala problém s nedostatkom motivácie, sily a odhodlania prekonať všetky ekonomické a sociálne prekážky, ktoré stáli v ceste stať sa prvou španielskou olympioničkou v tomto fascinujúcom športe, ktorý nemá v našej krajine žiadnu podporu."


Zdroj: Oficiálne prehlásenie 
Foto: Victoria Padialová Hernándezová (Oficiálny web V.Padialovej Hernándezovej)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára