Šieste olympijské zlato pre Fourcada a striebro pre Hurajta. Rusovi Usťugovi sa vymaže niekoľko výsledkov - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

27. októbra 2020

Šieste olympijské zlato pre Fourcada a striebro pre Hurajta. Rusovi Usťugovi sa vymaže niekoľko výsledkov

Zlatú medailu možno získať aj po skončení kariéry. Medzinárodný športový súd (CAS) dnes uznal ruského biatlonu Jevgenija Usťugova vinným z porušenia antidopingových pravidiel a zrušila jeho výsledky od 24. januára do konca sezóny 2013/14. To okrem iného znamená, že sa Martin Fourcade dodatočne stane šesťnásobným olympijským víťazom.


Jevgenij Usťugov totiž získal zlato v hromadnom štarte vo Vancouveri 2010, kde za ním došiel práve Martin Fourcade. Slovák Pavol Hurajt sa posunie na druhú priečku, bronz po novom získa Rakúšan Christoph Sumann. Všetko ešte má potvrdiť Medzinárodný olympijský výbor (MOV).

Hurajtov bronz môže byť minulosťou. (Zdroj: SME)


O bronz z Vancouveru príde aj ruská štafeta, ktorej súčasťou bol Usťugov. Medailu dodatočne získa Švédsko.


Ešte viac Rusko zamrzí odobratie zlatých medailí za štafetového víťazstva v Soči 2015. Tam bude nové poradie Nemecko, Rakúsko a Nórsko.


"Rozhodnutie Antidopingového panelu CAS nie je konečné a možno sa proti nemu do 21 dní odvolať," informoval ruskú agentúru TASS právnik Alexej Panica.


Medzinárodná biatlonová únia (IBU) obvinila Usťugova na základe údajov z biologického pasu, ktorý vykazoval, že má z genetických príčin vyššiu hladinu hemoglobínu. Ruský biatlonista mal užiť zakázanú látku erytropoetín.


Zdroj: TASS, BiathlonWorld
Foto: Jevgenij Usťugov (Autor: Valery Sharifulin)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára