Dnes večer štartuje World Team Challenge. Pozrite sa, kto bude na štarte - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

28. decembra 2020

Dnes večer štartuje World Team Challenge. Pozrite sa, kto bude na štarte

Aj tento rok neprídu fanúšikovia v povianočnom čase o biatlon. Pozrieť si ho ale môžu iba pri televíznych prijímačoch, pretože pandemická situácia nedovoľuje divácku účasť priamo v dejisku. Tradičná exhibícia World Team Challenge sa uskutoční podľa plánu 28. decembra. Zmena sa udiala okrem redukcie divákov aj v mieste konania - namiesto Gelsenkirchenu sa pôjde v Ruhpoldingu.


Biatlonová exhibícia World Team Challenge

  • biatlonová exhibícia, ktorá sa od roku 2002 koná na futbalovom štadióne FC Schalke 04 v nemeckom Gelsenkirchene, ročník 2020 z dôvodu uzavretej arény bude hostiť Ruhpolding
  • preteká desať biatlonových dvojíc, prevažne z rovnakých krajín v dvoch polčasoch
  • prvý polčas sa ide hromadný štart, v druhom polčase sa pokračuje stíhacími pretekmi (max.rozostup 45 sekúnd)
  • ženy idú 4 koliečka s dĺžkou približne 1250 metrov, muži 5 kôl
  • strieľa sa dvakrát v ľahu a dvakrát postojačky, chyba znamená trestné kolo s dĺžkou 75 metrov

Zakladateľ World Team Challenge Herbert Fritzenwenger je rád, že sa exhibícia pôjde práve v Ruhpoldingu. "Challenge pre nás nie je len útechou za Svetový pohár, ktorý sa bohužiaľ v roku 2021 v Chiemgau-Arene nemôže konať, ale zároveň veľkolepou bodkou za oslavami 100. výročia založenia Lyžiarskeho klubu v Ruhpoldingu."


Štartová listina

Minuloročnú exhibíciu ovládli Marte Røiselandová s Vetlem Christiansenom. Tentokrát na štarte z bezpečnostných dôvodov nebudú stáť žiadni nórski biatlonisti. To ich susedia, Švédi postavia na štart minuloročnú víťazku IBU Cupu Elisabeth Högbergovú a Torsteina Stenersena. Elitní biatlonisti tak chýbajú aj im.

Za taliansky tím nastúpia ako tradične Dorothea Wiererová s Lukasom Hoferom. Vyhrali tu v roku 2018. Strieborné priečky bralo nemecké duo Franziska Preußová a Simon Schempp, ktorý sa bude chcieť ukázať nemeckým trénerom pre prípadnú kvalifikáciu do Svetového pohára, kde v tejto sezóne ešte nedostal šancu. 

Foto: World Team Challenge 2018 (Autor: Sascha Steinbach)
Za Nemecko pôjdu aj tento rok dve dvojice. Franzisku Preußovú a Simona Schemppa doplnia Denise Herrmannová a Benedikt Doll. Exhibícia ide Rakúšanom - Lise Hauserovej a Julianovi Eberhardovi, ktorí nechýbajú na štarte. 

Zvedaví sme na výkony prekvapenia tohtoročnej sezóny Dzinary Alimbekavovej z Bieloruska, ktorú doplní tímový kolega Anton Smolski

Atraktívne preteky odvysiela nemecká ZDF (17:55) a český Eurosport (18:10).

Hlavné foto: Chiemgau-Arena v Ruhpoldingu (Autor: Nordic Focus)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára