MS Pokljuka: Sezóna ako zo sna pre Hauserovú, pre Rakúsko vybojovala prvé zlato - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

21. februára 2021

MS Pokljuka: Sezóna ako zo sna pre Hauserovú, pre Rakúsko vybojovala prvé zlato

Posledné ženské preteky sľubovali veľký boj medzi nórskymi biatlonistkami, ktoré mali až štvornásobné zastúpenie v nedeľňajšom hromadnom štarte. Víťazstvo ale získava reprezentantka inej krajiny. Slovensko zastúpenie v hromadnom štarte nemalo.

Tri metále a jeden titul

Bezchybnú streľbu a šiesty bežecký čas predviedla v Triglav Arene Lisa Hauserová. Rakúšanka tak získala najcennejší titul majsterky sveta, v bilancii má dohromady tri medaily - dva bronzy a dnešné zlato. Darilo sa aj majsterke Európy v šprinte Baibe Bendikovej. Tá až do tretej streľby bežala po boku Hauserovej. Problém nastal na záverečnej stojke, kde dvakrát minula a prepadla sa na 9. miesto. 

Za Rakúšankou sa po streľbe vytvoril taliansko-nórsky vláčik. Nádeje talianskych farieb hájila Lisa Vittozziová s jednou nepresnosťou na strelnici, posledné kolo jej však došli sily a nenásytné Nórky jej nadelili 25 sekúnd. Tretiu medailu vybojovala Ingrid Landmark Tandrevoldová, z bronzu sa tešila Tiril Eckhoffová, ktorá predviedla neskutočný bežecký výkon v poslednom kole a právom si zaobstarala šiesty cenný kov. V posledných metroch predbehla aj Marte Røiselandovú, ktorá tak v individuálnych predstaveniach nezískala žiadnu medailu (získala jedno zlato zo ženskej štafety). 
Foto: Ingrid Landmark Tandrevoldová a Tiril Eckhoffová (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Francúzky na chvoste

Preteky sa nevydarili francúzskym biatlonistkám. Líderka Svetového pohára v tejto disciplíne Julia Simonová začala s 3 chybami, neskôr pridala ešte jednu minelu a manko sa jej už nepodarilo stiahnuť. Skončila 16. a v hodnotení si pred Marte Røiselandovou dokázala udržať šesťbodový náskok. Anaïs Bescondová bola až 23., Anaïs Chevalierová-Bouchetová 27. a hneď za ňou prišla do cieľa 28. Justine Braisazová-Bouchetová.

Výsledkový servis

Foto: Lisa Theresa Hauserová (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára