MS Pokljuka: Lægreid je dvojnásobným majstrom sveta, favorizovaný Jacquelin zažil strelecký kolaps - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

21. februára 2021

MS Pokljuka: Lægreid je dvojnásobným majstrom sveta, favorizovaný Jacquelin zažil strelecký kolaps

Sturla Holm Lægreid zakončil víťazstvom v hromadnom štarte famózne predstavenie na Majstrovstvách sveta 2021. Po dnešku sa stáva dvojnásobným majstrom sveta okrem vytrvalostných pretekov aj v hromadnom štarte. Slovensko ani v mužskej súťaži nemalo zastúpenie.

Nórsky sen pokračuje

Kráľ majstrovstiev sveta Sturla Holm Lægreid sa s tromi zlatými medailami neuspokojil, v dnešnom hromadnom štarte si prišiel po štvrtú. Zaznamenal piaty najrýchlejší beh, navrch pred súpermi mal hlavne na streľbe, kde bol presný a rýchly. 

Najrýchlejší muž pretekov Johannes Thingnes Bø sa až päťkrát zmýlil na strelnici a skončil mimo malé pódium na 8. mieste. V celkovom hodnotení SP naňho stráca Lægreid už iba 32 bodov a šampión posledných ročníkov sa musí o obhajobu víťazstva reálne obávať. 

Strieborným mužom dnešných pretekov bol ďalší nórsky mladík Johannes Dale. Ten na strelnici nechal dva nesklopené terče, v poslednom kole bol vôbec najrýchlejší. Zo šampionátu si odnáša bronz z vytrvalostných pretekov a bronzový metál v kombinácii titulu vicemajstra v hromadnom štarte. 
Foto: Sturla Lægreid a Johannes Dale (Autor: Christian Manzoni/IBU)
Konečne to cinklo tretiemu najrýchlejšiemu Quentinovi Fillonovi Mailletovi, na rýchleho Daleho však v posledných metroch nestačil. Pre Francúzsko vybojoval siedmu medailu z MS. Štvrtú priečku obsadil 37-ročný Simon Eder, ktorý so svojou 95% streleckou bilanciou minul jedenkrát na poslednej položke. Medailové ambície si odstrelil ďalši biatlonový veterán Jakov Fak, ktorý v poslednom kole nestačil na mladších rivalov. Na malé pódium sa ešte vtesnal Tarjei Bø.

Výbuch Jacquelina aj majstra sveta

Z favoritov sa preteky vôbec nepodarili majstrovi sveta zo šprintu Martinovi Ponsiluomovi. Na strelnici urobil až šesť chýb, z čoho pramenilo celkové 19. miesto, siedmym bežeckým časom to aspoň vylepšil na prijateľnejšie umiestnenie. Sklamaný bude aj 23. Benedikt Doll či posledný Émilien Jacquelin. Francúz pri druhej streleckej položke netrafil ani jeden terč, podľa trénerských informácii mal zle nastavené mieridlá a celú položku strieľal na jedenástu hodinu. 

Výsledkový servis

Foto: Sturla Lægreid (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára