Ruskí biatlonisti mieria do Pokljuky. Štartovať budú pod skratkou RBU - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. februára 2021

Ruskí biatlonisti mieria do Pokljuky. Štartovať budú pod skratkou RBU

Ďalší trest pre ruskú reprezentáciu. Na Majstrovstvách sveta v Pokljuke bude môcť dvanásťčlenný ruský tím štartovať iba pod skratkou RBU a v kombinézach bez štátnych symbolov. A to kvôli sankciám Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) za víťazstvá, ktoré získali na olympijských hrách pred siedmimi rokmi v Soči.


Najväčšou hviezdou je bezpochyby Alexander Loginov. Ak by sa mu podarilo obhájiť zlato zo šprintu, tak mu na medailovom ceremoniáli pustia hymnu IBU miesto tej ruskej. Aj to je súčasťou trestu za organizovaný doping.


Najskúsenejším mužom ruského tímu je Jevgenij Garaničev, ktorý sa svetových šampionátov zúčastňuje nepretržite od roku 2012. To ženský tím je o poznanie menej skúsený. Najviac štartov na MS (10) má Tatiana Akimovová.


Premiérové štarty na majstrovstvách sveta môžu zapísať dvadsaťtriročná Irina Kazakevičová a dvadsaťdvaročný Karim Chalili


Ruskí športovci budú mať dokonca zákaz zverejňovať na svojich sociálnych sieťach príspevky obsahujúce vlajku alebo znak krajiny. Zákaz sa vzťahuje aj na trénerov a servisný tím. Pripomeňme, že ruský tím prišiel do Pokljuky za prípravou ihneď po skončení Svetového pohára v Antholzi.


Nominácia Ruska na Majstrovstvá sveta v Pokljuke

Ženy: Tatiana Akimovová, Uljana Kajševová, Irina Kazakevičová, Larisa Kuklinová, Svetlana Mironovová, Jevgenija Pavlovová

Muži: Anton Babikov, Jevgenij Garaničev, Karim Chalili, Matvej Jelisejev, Eduard Latypov, Alexander Loginov


Zdroj: TASS
Foto: Alexander Loginov (Autor: Robert Michael)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára