V slovinskom tíme sa vyskytli prípady covidu. Kto sa predstaví v domácom stredisku? - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. februára 2021

V slovinskom tíme sa vyskytli prípady covidu. Kto sa predstaví v domácom stredisku?

Foto: Slovinský A tím mužov (© Prezlc photography)

Väčšinu slovinského tímu zbrzdilo pred domácimi Majstrovstvami sveta v Pokljuke ochorenie covid-19. Výnimkou je Jakov Fak, ktorý má z dvanásťčlennej zostavy rozhodne najväčšie šance na úspech.


Slovinskí tréneri mohli na základe postavenia v Pohári národov prihlásiť sedem mužov a päť žien, do samotných pretekov potom môžu nasadiť štyroch mužov a tri ženy.


Tréner mužov Uroš Velepec to využil a medzi sedem nominovaných zaradil aj troch juniorov. Dvadsaťročný Anton Vidmar a devätnásťročný Lovro Planko zatiaľ na svetovom šampionáte neštartovali, dvadsaťročný Alex Cisar prežil premiéru už vlani v Antholzi a teraz už je plnohodnotným členom A tímu. 

,,Cítim sa zdravo, trénujem normálne. Som si vedomý svojej úlohy na domácich majstrovstvách sveta, ale stále sa snažím podať čo najlepší výkon. Na súťažiach sa chcem sústrediť na svoj výkon. Dúfam, že to bude stačiť na dobrý výsledok. '' hovorí skúsený tridsaťtriročný Jakov Fak.


Na šampionáte sa predstaví aj skúsený Klemen Bauer, ktorý kvôli koronavírusu v januári vôbec nepretekal. Podobne je na tom aj Lea Einfaltová. Najviac ohrozená je účasť Niky Vindišarovej, u ktorej mala chorobu ťažší priebeh.


Trénerka žien Andreja Maliová berie prvýkrát na svetový šampionát dvadsaťročnú Živu Klemenčičovú a iba sedemnásťročnú Lenu Repincovú, ktorá už tento rok dosiahla v IBU Cupe na piate miesto.


Vedenie slovinského zväzu vytýčilo pre MS jasné ciele. Od mužov chce medailu, 2 × umiestnenie do 15. miesta a 2 × do 30. miesta. Ženy by mali skončiť 1 × do 25. miesta a 2 × do 40. miesta. Aspoň jedna štafeta má dôjsť v prvej osmičke.


Nominácia Slovinska na MS v Pokljuke

Muži: Jakov Fak, Klemen Bauer, Rok Tršan, Miha Dovžan, Alex Cisar, Anton Vidmar, Lovro Planko

Ženy: Polona Klemenčičová, Lea Einfaltová, Lena Repincová, Živa Klemenčičová, Nika Vindišarová


Zdroj: sloski.si 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára