Nemecko zverejnilo desiatku nominovaných reprezentantov na majstrovstvá sveta - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

4. februára 2021

Nemecko zverejnilo desiatku nominovaných reprezentantov na majstrovstvá sveta

Foto: Franziska Preußová (© Fischer)

 Nemeckí tréneri zverejnili nomináciu na Majstrovstvá sveta v Pokljuke. Čo sa týka postavenia biatlonistov vo Svetovom pohári, najvyššie je umiestnená Franziska Preußová. Uspieť v slovinskom stredisku však môžu aj ďalší jej kolegovia a kolegyne.


Minulé majstrovstvá sveta Nemci ukoristili štyri strieborné medaily a jednu bronzovú. Poslednými majstrami sveta sú Arnd Peiffer a Denise Herrmannová, ktorým sa zadarilo pred dvomi rokmi v Östersunde. 


Na tohtoročných MS sú rovnako v nominácii. Peiffer je v hodnotení Svetového pohára na 12.priečke, Herrmannová rovnako 12. Obaja zažívajú nevyrovnané výkony a ich forma je otázna. Vôbec najlepšiu formu má Franziska Preußová, ktorá prevzala pozíciu nemeckej jednotky. V hodnotení SP jej patrí zhodné 6.miesto s Lisou Hauserovou so 490 bodmi. Jej životný partner Simon Schempp nedávno ukončil kariéru.


Do nemeckej nominácie sa nevmestila Marion Deigenteschová, hoci na poslednom Svetovom pohári v Antholzi brala 11. a 19. priečku. Prednosť dostala skúsenejšia Maren Hammerschmidtová, ktorá bola v úvode sezóny v Kontiolahti 9. Rovnako ako vlani nezostalo miesto ani na Franzisku Hildebrandovú, ktorá súťažila iba v IBU Cupe.


Piate miesto medzi mužmi si na poslednú chvíľu zabezpečil Johannes Kühn. Na európskom šampionáte skončil tretí a štvrtý a nechal za sebou svojich kolegov Philippa Horna a Philippa Nawratha.


Nemecká nominácia na MS v Pokljuke

Ženy: Maren Hammerschmidtová, Denise Herrmannová, Janina Hettichová, Vanessa Hinzová, Franziska Preußová

Muži: Benedikt Doll, Johannes Kühn, Erik Lesser, Arnd Peiffer, Roman Rees

Zdroj: Deutscher Skiverband 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára