Kráľovnou sezóny je Tiril Eckhoffová, vyhráva celkové hodnotenie Svetového pohára 2020/2021 - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

13. marca 2021

Kráľovnou sezóny je Tiril Eckhoffová, vyhráva celkové hodnotenie Svetového pohára 2020/2021

Hodnotenie Svetového pohára vyhrá tri individuálne preteky pred koncom sezóny Tiril Eckhoffová. Tento fakt je jasný už pred poslednou zastávkou Svetového pohára, ktorá sa pôjde budúci týždeň v Östersunde. 


Tridsaťročná Nórka môže sláviť premiérový titul kráľovnej sezóny, v ktorej má momentálne na svojom konte 1043 bodov pred druhou krajankou Marte Olsbuovou Røiselandovou (903) a treťou Hannou Öbergovou (824) zo Švédska.


Opanovanie celkového hodnotenia si zabezpečila najmä víťaznou šnúrou v Novom Městě na Moravě, kde dokázala zdolať súperky vo všetkých individuálnych súťažiach. Vybudovala si tak dostatočný náskok. Do zbierky za sezónu by mala Tiril Eckhoffová pridať aj malé krištáľové glóbusy za šprint a stíhacie preteky. V poradí hromadných štartov vedie Julia Simonová, Eckhoffová je na 4. priečke so stratou 11 bodov, o víťazke disciplíny sa rozhodne až posledný deň v Östersunde. Víťazka zo sezón 2018/19 a 2019/20 Dorothea Wiererová je v celkovom hodnotení až na piatom mieste. 


Medzi mužmi je o zápletku postarané až do konca, jedinými kandidátmi na víťazstvo sú Johannes Thingnes Bø (1011), útočiaci na tretie víťazstvo v rade a Sturla Lægreid (986), senzačné prekvapenie tejto sezóny. Ich bodové stavy sú po odčítaní najhorších výsledkov veľmi tesné, a tak sa môžeme tešiť na horúci záver sezóny v mrazivom Östersunde.


Priebežné poradie Svetového pohára


Foto: Tiril Eckhoffová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára