SP Nové Město: Stupne spred roka v stíhačke zopakoval Tarjei Bø, dnes si vybojoval ten najvyšší - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

7. marca 2021

SP Nové Město: Stupne spred roka v stíhačke zopakoval Tarjei Bø, dnes si vybojoval ten najvyšší

Tarjei Bø rovnako ako v poslednej stíhačke v Novom Městě na Moravě stojí na stupňoch víťazov. S jednou chybou dokázal dokonca triumfovať pred bratom a lídrom Svetového pohára Johannesom Thingnesom Bøom a víťazom zo šprintu Simonom Desthieuxom. Na štart sa kvalifikoval aj Šimon Bartko zásluhou 40. priečky. 


Stal som sa starým

Svoj cieľ vyhrať stíhačku si konečne splnil Tarjei Bø, ktorý odštartoval jedenásť sekúnd za víťazom Simonom Desthieuxom. Mýlil sa prakticky len na úvodnej položke, so zvyšnými streľbami si poradil a držal sa až do finišu na líderskej pozícii. O víťazstvo bojoval aj Émilien Jacquelin, druhý muž hodnotenia disciplíny, ktorý ale urobil jednu chybu v závere, navyše v poslednom kole mu došli sily a skončil až siedmy. 

,,Za posledné roky mi chýbalo víťazstvo a toto bolo mojím cieľom. Zisk bodov odložím na druhú koľaj, budúci týždeň v Novom Městě sa budem chcieť zamerať na víťazstvá. " odpovedal pre IBU tridsaťdvaročný Tarjei Bø a dodáva: ,,Musím povedať, že sa cítim starý. V šprintoch už nemám šancu ak netrafím minimálne jeden terč, o to viac sa ale sústredím na hromadné štarty a stíhačky, v ktorých som pozbieral dve víťazstvá."
Foto: Tarjei Bø (Autor: Christian Manzoni/IBU)
Neúnavný Johannes Thingnes Bø nadelil v behu druhému najrýchlejšiemu Johannesovi Dalemu až šestnásť sekúnd.  Po zaváhaní Bøa v úvode nasledovali rýchle a presné položky zásluhou ktorých líder SP vybojoval striebro a za starším súrodencom zaostal o osem sekúnd. Tretiu priečku vybojoval včerajší víťaz Simon Desthieux.
Foto: Medailisti stíhacích pretekov v NMNM (Autor: Christian Manzoni/IBU)
V prvej šestke dokázal francúzsko-nórsku nadvládu roztrhať zásluhou čistej streľby slovinský veterán Jakov Fak, ktorý si po včerajšej deviatej priečke vybojoval 4. pred Sturlom Lægreidom a Quentinom Fillonom Mailletom

Čisto strieľal aj 9. Dmitro Pidrušnij či 14. Michal Krčmář, ktorý v domácom stredisku zaznamenal posun o skvelých dvadsaťpäť priečok. Skokanom pretekov je Bielorus Sergej Bočarnikov (0+0+0+0) štartujúci s č. 54 a v cieli sedemnásty. 

Prvýkrát v sezóne sa do stíhačky dostal Šimon Bartko, ktorému to nesadlo a napokon prišiel do cieľa ako 53. v poradí. 24-ročný pretekár sa trápil najmä na strelnici, no po slušnom výkone v štafete sa mu podarilo dokonca konečne zabodovať v šprinte. 

Výsledkový servis

Česká zastávka SP pokračuje od štvrtka 11.marca. Kompletný program sezóny 2020/21 nájdete TU

Foto: Tarjei Bø (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára