SP Nové Město: Desiata výhra Eckhoffovej, P.Fialkovej to konečne vyšlo - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

7. marca 2021

SP Nové Město: Desiata výhra Eckhoffovej, P.Fialkovej to konečne vyšlo

Žiadna biatlonistka si s dnešnou strelnicou vo Vysočina Arene neporadila bez chybovania. Tiril Eckhoffová znovu excelovala a suverénne ovládla preteky spôsobom štart-cieľ. Posun o osem miest na konečnú druhú priečku zaznamenala Denise Herrmannová, boj o bronz zvíťazila Marte Olsbuová Røiselandová. Najlepšou Slovenkou je Paulína Fialková, ktorá prenikla do elitnej desiatky.


Súboj o medaily do samého záveru

Aj napriek tomu, že na strelnici netrafila tri terče a o 6 sekúnd bola pomalšia od svojej krajanky Marte Olsbuovej Røiselandovej, stíhacie preteky v NMNM dokázala Tiril Eckhoffová vyhrať. Mala dostatočný náskok zo šprintu a líderskú pozíciu dokázala udržať. ,,Aj napriek trom chybám som so streľbou veľmi spokojná. Na poslednej položke som si myslela, že budem strieľať čisto a rýchlo, no ostali mi tam dve chyby." povedala pre IBU po pretekoch líderka SP.


Marte Olsbuová Røiselandová sa na pódium dostala po neuveriteľných dvoch mesiacoch. Naposledy bola druhá v stíhačke v Oberhofe na začiatku januára. 


Najlepšiu stíhačku predviedla Denise Herrmannová, ktorá dokázala spomedzi biatlonistiek strieľať najlepšie, s jednou chybou. Na striebornú priečku sa posunula až z desiatky a zaznamenala posun o osem miest. ,,Na začiatku sezóny som bola oveľa nervóznejšia a vyvíjala na seba obrovský tlak. Nefungovalo to a potrebovala som niečo zmeniť. Zdá sa, že sa to dnes podarilo a za dnešný výsledok som spokojná." 

Foto: Medailistky dnešných stíhacích pretekov v NMNM (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Skazená streľba Talianok

Štvrtý bežecký čas a zhodnú pozíciu vybojovala Linn Perssonová (štartovala s číslom 21). Piate miesto putuje do Nemecka zásluhou Franzisky Preussovej a opäť skvelé umiestnenie zaznamenala 6. Julia Džimová

Preteky sa nevydarili Taliankám, včera tretej Lise Vittozziovej a piatej Dorothey Wiererovej. Prvá menovaná patrila na trati k tým najrýchlejším, cestu za úspechom jej hatala nepresná streľba - netrafila až 8 terčov. Do cieľa prišla až ako 27. Talianka má výsledky ako na hojdačke, väčšinou sa jej darí v šprintoch a následne v stíhacích pretekoch je to prepadák. Ešte horšie bola na tom Dorothea Wiererová, ktorá chybovala deväťkrát. Do štatistiky pripisuje najhoršie sezónne umiestnenie - 34. miesto. 

Foto: Tiril Eckhoffová, Franziska Preussová, Linn Perssonová (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Paulína Fialková skokanom pretekov a so sezónnym maximom

Fialky konečne začínajú kvitnúť. Paulína Fialková štartovala s odstupom jednej minúty a trinástich sekúnd a prvých 15 striel nasádzala do terčov bravúrne. Po troch položkách sa pohybovala na skvelom piatom mieste, v prípade zaváhania súperiek pred ňou mohla pomýšľať aj na medailu, čo sa zdalo ako rozprávka. Záverečnú stojku začala dvoma chybami, zvyšné rany už po upravení polohy dostrieľala. V poslednom kole si deviatu priečku dokázala udržať, čím zaznamenala najlepší výsledok pošramotenej sezóny. 
Foto: Julia Džimová a Paulína Fialková (Autor: Christian Manzoni/IBU)
Na úvodných dvoch položkách sa darilo aj Ivone Fialkovej, na stojkách ale nechala štyri chyby. V poslednom kole bojovala ako levica a predbehla tri pretekárky pred ňou. V cieli dokázala vybojovať aspoň jeden bod a konečnú 40. priečku.



Výsledkový servis


Foto: Tiril Eckhoffová (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára