SP Nové Město: Desthieux zaznamenal prvé víťazstvo v kariére, Bartko premiérovo s bodmi + vyjadrenia - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

6. marca 2021

SP Nové Město: Desthieux zaznamenal prvé víťazstvo v kariére, Bartko premiérovo s bodmi + vyjadrenia

Simon Desthieux vyhral prvé preteky Svetového pohára v kariére. Boj o prvé miesto bol napínavý, do piatich sekúnd sa vtesnali napokon všetci medailisti. Šimon Bartko získal do hodnotenia Svetového pohára prvý bod. Report bol doplnený aj o bezprostredné vyjadrenia medailistov v cieli.


Dlho som čakal na tento okamih

Dobrú formu preniesol Simon Desthieux zo štafiet aj do šprintu. V behu zaostal o 35 sekúnd za najrýchlejším Johannesom Thingnesom Bøom, v streľbe strieľal rýchlo a presne a pridal prvú kariérnu výhru vo Svetovom pohári. Na majstrovstvách v Pokljuke bol v rovnakej disciplíne druhý, rolu favorita potvrdil aj dnes. V cieli pre IBU 29-ročný biatlonista, ktorý sa zo začiatku sezóny nestretol s dobrou formou, prezradil: 


,,Je to skvelý okamih v mojej kariére, pretože som naň dlho čakal. Často som bol blízko k víťazstvu, ale nikdy som to nedokázal. Teraz je to realitou a je to fantastický pocit. Priveľmi to ale neprežívam, podstatne menej ako striebro z majstrovstiev. Napriek tomu som veľmi rád, že dnes môžem stáť na najvyššom stupienku. “


Na majstrovstvách sa darilo aj Sebastianovi Samuelssonovi. Siedmy najrýchlejší muž šprintu však strávil dlhý čas na strelnici, čo mohlo byť rozhodujúce v ceste za víťazstvom. Napokon za Francúzom zaostal bezchybný Švéd o 2,4 sekundy a v rovnakom odstupe bude vybiehať v zajtrajšej stíhačke.

Foto: Sebastian Samuelsson (Autor: Christian Manzoni/IBU)
Arnd Peiffer zaznamenal piate pódiové umiestnenie a siedmy čistý strelecký deň v sezóne. To, že nezaváhať na strelnici je kľúčové, si 33-ročný Nemec uvedomuje: 

,,Musím strieľať za nula, aby som stál na stupňoch víťazov. To neplatí pre Johannesa (Thingnesa Bøho - pozn. redakcie), ktorý môže byť s jedným omylom na pódiu alebo aj pokojne vyhrať. V mojom veku už pódium nie je samozrejmosť." 

Do zajtrajších stíhacích pretekov vybehne Peiffer ako tretí v poradí so 4-sekundovým mankom.
Foto: Arnd Peiffer (Autor: Christian Manzoni/IBU)


Nórsko medailovo naprázdno

Nórskym reprezentantom sa dnes nedarilo v streľbe a skončili mimo pódia. Najlepšími z Nórov boli 4. Sturla Lægreid a 5. Tarjei Bø. Obaja zaznamenali jednu chybu na strelnici. Ani rýchle nohy nestačili Johannesovi Bøovi na elitnú desiatku, vybojoval aspoň jedenáste miesto. Druhý muž disciplíny Johannes Dale skončil až osemnásty s dvomi nepresnosťami na stojke.
Foto: Tarjei Bø (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Súboj Bøa s Lægreidom

Boj o veľký krištáľový glóbus sa pre trojnásobného držiteľa veľkého krištáľového glóbusu za výhru hodnotenia sezóny patrične zamotal, keďže jeho najväčší vyzývateľ Sturla Lægreid ho v poradí doťahuje. Rozdiel medzi nimi činí už len 19 bodov a po škrtnutí štyroch najhorších výsledkov je vo výhode mladší kolega z reprezentácie. Poradie disciplíny a malý krištáľový glóbus za šprint by si už Johannes mal udržať. 

Premiérový bod pre Bartka

Prvý bod kariéry si zapísal 40. Šimon Bartko, keď sa na strelnici mýlil jedenkrát. Ako jediný zo Slovákov postúpil do zajtrajšej stíhačky. Michal Šíma obsadil 70. priečku a Tomáš Hasilla 85. so stratou takmer troch minút.

Výsledkový servis


Zajtra pokračuje 8. kolo Svetového pohára stíhacími pretekmi.

Foto: Simon Desthieux (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára