SP Nové Město: Eckhoffová si víťazstvom upevnila vedenie v hodnotení SP, Fialkové idú do stíhačky - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

6. marca 2021

SP Nové Město: Eckhoffová si víťazstvom upevnila vedenie v hodnotení SP, Fialkové idú do stíhačky

Rolu majsterky sveta potvrdila Tiril Eckhoffová, keď v českej Vysočina Arene triumfovala v šprinte. V hodnotení Svetového pohára drží vedenie a dokonca ho navýšila. Medaily putujú aj do Ukrajiny a Talianska. Zo Sloveniek sa najvyššie prebojovala Paulína Fialková, do stíhacích pretekov postupuje aj mladšia Ivona.


Deviaty triumf v sezóne

Ako už v Novom Měste bolo zvykom, k víťazstvu v českom stredisku bolo potrebné strieľať čisto. Dnes túto istotu prerušila Tiril Eckhoffová. Chybu si dovolila v ležke, zároveň však bežala najrýchlejšie a zaváhanie na trati rýchlo zmazala. Dokázala tak zvíťaziť deviatykrát v sezóne, z toho päťkrát v šprinte. V celkovom hodnotení SP má náskok 68 bodov pred Marte Olsbuovou Røiselandovou, ktorá na svoju krajanku zaostala v behu o dve sekundy, na strelnici sa dopustila dvoch chýb a skončila siedma. Tretí najrýchlejší beh mala dnes 11. Hanna Solová z Bieloruska (+21,2 s).


Zo striebra sa tešila Ukrajinka Julia Džimová a vyrovnala sezónne maximum - 2. miesto z vytrvalostných pretekov v Antholzi. Na strelnici si udržala čistý strelecký terč, ktorý bol kľúčom k úspechu. Tretia Lisa Vittozziová potvrdila progres vo forme a prišla si po prvý sezónny cenný kov. Naposledy si ho vybojovala v marci pred rokom v Kontiolahti. 

Foto: Medailistky ženského šprintu. (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Sekundu od medaily bola vzdialená Bieloruska Dzinara Alimbekavová, kométa začiatku sezóny. S jednou chybou sa na piatu priečku dostala Dorothea Wiererová, pomalší beh ale presnú streľbu vyniesli na 6. miesto Ingrid Landmark Tandrevoldovú

Víťazky malého glóbusu za štafetu mimo dvadsiatku

Dnešný šprint absolútne nevyšiel Švédkam. Najlepšou umiestnenou bola Linn Perssonová na 21. mieste. Vzadu ostali aj sestry Öbergové. Hanna Öbergová musela až na tri trestné ovály a po priemernom bežeckom výkone jej patrí 36.priečka, jej mladšia sestra strieľala rovnako za tri. Elvira Öbergová sa ale do zajtrajšej stíhačky nekvalifikovala. 

ČÍTAJTE TIEŽ: Desthieux zaznamenal prvé víťazstvo v kariére, Bartko premiérovo s bodmi.


Kariérne maximum si vylepšila 19. Alina Stremousová z Moldavska. Debutom vo Svetovom pohári a hneď bodovým umiestnením sa môže pochváliť aj 30. Lou Jeanmonnotová.

Foto: Lou Jeanmonnotová (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Boj o krištáľové glóbusy vrcholí

Tiril Eckhoffová siaha okrem celkového víťazstva v hodnotení aj po víťazstve v poradí šprintov. Pred dvomi ostávajúcimi pretekmi má náskok 86 bodov pred druhou Marte Olsbuovou Røiselandovou. Hanna Öbergová za Nórkami dnešnými nepodarenými pretekmi zaostala, stráca aj v celkovom hodnotení, kde spadla na priebežnú tretiu priečku. Štvrtá Lisa Hauserová a piata Dorothea Wiererová do boja o celkové víťazstvo už neprehovoria. Vyzerá to na nórsko-švédsky súboj a rozhodne sa pravdepodobne až v záverečnom diele SP.

Fialkové sú v stíhačke, Remeňová s individuálnym debutom

Paulína Fialková takmer zopakovala minulosezónne 27. miesto z Nového Města. Mýlila sa dvakrát v stojke, v ktorej sa jej strelecká bilancia blíži k 60 percentám. Za víťaznou Eckhoffovou zaostala o 1:13 minúty a umiestnila sa o dve priečky lepšie než minule, na 25. mieste. Ivona Fialková netrafila tri terče a v cieli ju od bodov delili dve sekundy. Obe sestry uvidíme v nedeľňajšej stíhačke. Pri svojom individuálnom debute strieľala Mária Remeňová 0+3 a obsadila 88. priečku.
Foto: Mária Remeňová (Autor: TASR)

Výsledkový servis

Foto: Tiril Eckhoffová (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára