SP Nové Město: Zlato po 4 rokoch slávi Nemecko, malý glóbus ide do Nórska - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. marca 2021

SP Nové Město: Zlato po 4 rokoch slávi Nemecko, malý glóbus ide do Nórska

Nemecko zvíťazilo v mužskej štafete vrámci 8.kola Svetového pohára v Novom Měste na Moravě. Povolanie Nawratha z IBU Cupu bola dobrá voľba, na poslednom úseku dokázal pre nemeckú trikolóru ešte zvýšiť náskok. Slovenská štafeta do cieľa nedorazila.


Suverénne Nemecko, víťazstvo v disciplíne ide do Nórska

Po nevydarenom predstavení Nemiek vo včerajších štafetách dostalo Nemecko poriadnu nálož odhodlania. Štafetu zahájil Erik Lesser, ktorý zahodil problémy z Majstrovstiev sveta, keď pokazil hneď prvý úsek pre svoj tím a bola to úplne iná "báseň". Na trati zaznamenal najrýchlejší čas a na strelnici dobíjal dvakrát. Nasledoval Benedikt Doll a Arnd Peiffer s jedným dobíjaním a štafetu zakončil Philipp Nawrath, ktorý ukázal, že patrí do elity. Iba päť dobíjaní stačilo Nemecku k triumfu. K dobru mali dokonca náskok 1:21 minúty. Na najvyšší stupienok vystúpili prvýkrát od januára 2017.

Foto: Philipp Nawrath (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Kostrbatý štart zaznamenalo Rusko. Prednosť pred ostrieľanými borcami dostal 22-ročný Sajd Karimulla Khalili, ktorý prekvapil 6.miestom na MS a dnes mu patril prvý úsek. Trikrát opravoval a stratil aj na trati, Matvej Jelisejev bol čistý. Rusi sa držali na 7. priečke aj po Alexandrovi Loginovovi, fantasticky finišoval Eduard Latypov a priviezol pre Rusko striebro. Druhá priečka je najlepším miestom v tejto i minulej sezóne, keď boli odpísaní väčšinou iba na 4. priečky. 


Najväčšími favoritmi boli opäť Nóri. Jediným, kto nepridal trestné kolo bol Sturla Lægreid. Zvyšní borci Johannes Dale, Tarjei Bø i Johannes Thingnes Bø pridali po jednom 150m koliečku navyše. S rýchlym behom to ešte dokázali dotiahnuť na medaily. O čo neprišli, bol náskok v poradí disciplíny, kde dokázali pred Švédskom zvíťaziť o 24 bodov a získavajú malý glóbus za štafety. 


Slovinsko s historickým umiestnením, Jacquelin nezvládol streľbu

Parádne výkony predviedli Slovinci, ktorí zamenili Alexa Cisara za veterána Klemena Bauera. Prvý úsek skvelo rozbehol Miha Dovžan so stopercentou streleckou úspešnosťou. Jakov Fak ešte umiestnenie Slovinska vylepšil o jednu priečku, menšie trápenie v streľbe zažil Klemen Bauer, keď dobíjal až šesť ráz a trestné kolo bolo takmer na spadnutie. Najpomalší z kvarteta Rok Tršan doviedol reprezentáciu do cieľa na historickej 4. priečke. Naposledy bola táto krajina na rovnakej a zároveň najvyššej pozícii v sezóne 2005/06. 

Smoliarom pretekov je Émilien Jacquelin. Rovnako ako v stojke v hromadnom štarte na MS v Pokljuke vybuchol v streľbe (vtedy krúžil päťkrát) a musel ísť na štyri trestné kolá. Pre Francúzsko pochoval šance na medailu. Do cieľa prišiel Jacquelin piaty. 

Foto: Émilien Jacquelin (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Slovensko bolo z trate stiahnuté po treťom úseku, Matej Baloga sa do boja už nedostal. Naši muži prvýkrát v sezóne nedošli do cieľa a boli klasifikovaní na 20.mieste.


Výsledkový servis


Cez víkend sú na programe šprinty a stíhacie preteky. 

Foto: Nemecká štafeta (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára