SP Nové Město: Švédky sa radujú z víťazstva i malého krištáľového glóbusu za štafetu - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

4. marca 2021

SP Nové Město: Švédky sa radujú z víťazstva i malého krištáľového glóbusu za štafetu

Švédske biatlonistky ovládli historicky celkové hodnotenie štafiet a triumfovali v úvodných pretekoch Svetového pohára, ktoré od dneška hostí Nové Město na Moravě. Z druhej priečky sa tešia Bielorusky, tretie sú reprezentantky Francúzska. Slovenské reprezentantky si zajazdili sezónne maximum. 

Švédsko-bieloruský finiš

Víťazstvo Švédkam zabezpečila najmä Linn Perssonová, ktorá išla tretí úsek. Práve na tomto úseku v streľbe postojačky musela väčšina favoritiek dobíjať, Švédka tu vydolovala niekoľkosekundový náskok spoločne s Bieloruskou Hannou Solovou. Mladšia zo sestier Elvira Öbergová vybiehala do posledného úseku s Jelenou Kručinkinovou, tá ale na držiteľku modrého trikotu bežecky nestačila a v cieli sa švédske reprezentantky mohli radovať z historického víťazstva v celkovom hodnotení disciplíny a zisku malého krištáľového glóbusu. Bielorusky zopakovali senzačnú druhú priečku zo štafety v Oberhofe.
Foto: Mona Brorssonová, Hanna Öbergová, Linn Perssonová, Elvira Öbergová (Autor: Christian Manzoni)
Vysoko malo nakročené aj Francúzsko, všetko zhatilo až trestné kolo Chloé Chevalierovej, ktorá nahradila svoju skúsenejšiu sestru Anais Chevalierovú-Bouchetovú. Bleskový beh predviedla v poslednom úseku Julia Simonová (najrýchlejší beh). Dokázala zdolať štvrtú Ukrajinu a vytiahla francúzsky výkon na medailovú priečku.

Riešila sa odovzdávka Julie Džimovej a Anastasie Merkušinovej, ktorá podľa trénerov neprebehla vo vymedzenom území. Diskvalifikácia napokon nebola odobrená a Ukrajinky zapísali ďalšie umiestnenie v TOP5 po medailovej senzácii na MS v Pokljuke.

O fotofiniš sa postaralo 5. Nórsko, 6. Spojené štáty a 7. Taliansko. Nórky vinou najslabšieho článku v štafete, Idy Lienovej, zapísali do streleckej bilancie trestné kolo, stratu už finišujúca Marte Olsbuová Røiselandová nedokázala zmazať. Čerstvé majsterky sveta tak skončili piate. Vynikajúci výsledok, ktorý dlho nepamätajú - 6.miesto, zaznamenali Američanky. 
Foto: Jelena Kručinkinová, Hanna Solová, Dzinara Alimbekavová, Irina Krivková (Autor: Christian Manzoni)
Líderkám hodnotenia disciplíny Nemkám to dnes nebežalo. S desiatimi dobíjaniami obsadili až 12. miesto a s malým glóbusom sa museli rozlúčiť. Rovnako sklamaný bude aj domáci mančaft, ktorým nádeje zaklincovala Lucie Charvátová s piatimi trestnými kolami. Do cieľa prišli ako osemnáste s päťminútovou stratou.

Češky zdolali naše reprezentantky v zložení Ivona Fialková, Paulína Fialková, Mária Remeňová, Veronika Machyniaková, ktoré obsadili 15. priečku. Dobrý štart vo Svetovom pohári zaznamenala 20-ročná rodáčka z Dolného Kubína Remeňová, keď rovnako ako celé kvarteto na strelnici štyrikrát dobíjala.
Foto: Mária Remeňová (Autor: Petr Slavík)

Výsledkový servis


Svetový pohár pokračuje zajtra mužskou štafetou.

Foto: Švédsky tím víta Elviru Öbergovú. (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára