Letné MS: Ruska Gorejevová vyhrala v superšprinte junioriek, M. Remeňová na 9. mieste - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

26. augusta 2021

Letné MS: Ruska Gorejevová vyhrala v superšprinte junioriek, M. Remeňová na 9. mieste

Ruská 21-ročná juniorka Anastasia Gorejevová zvíťazila v úvodnej disciplíne na majstrovstvách sveta v Novom Meste na Morave. Elitnú desiatku uzatvára Mária Remeňová, ktorá skončila deviata.

Premenlivé podmienky pre Gorejevovú

Biatlonistky sa v priebehu superšprintu na popredných priečkach menili. S veternými podmienkami si najlepšie poradila ruská juniorka Anastasia Gorejevová, ktorá už štartovala aj vo Svetovom pohári, ale predovšetkým zbiera skúsenosti v IBU Cupe. Dnes jej na zlato stačilo aj päť streleckých chýb. 

Striebro putuje do Lotyšska zásluhou Sanity Bulinovej. Tá si vo Vysočina Arene pripísala vôbec prvé kariérne body do Svetového pohára a vyšli jej aj dnešné preteky. Za Ruskou zaostala o šesť sekúnd, na trati bola druhá najlepšia. 

Víťazka z kvalifikácie Tereza Voborníková pokazila hneď úvodnú ležku, kde chybovala trikrát a prepadla sa štartovým poľom. Na druhej a štvrtej položke strieľala za jeden a v prvej stojke zastrieľala čisto, čo ju pri chybách súperiek posunulo do boja o medaily. V poslednom kole si už tretiu priečku po strelnici udržala a pre Česko vybojovala prvú medailu v prvý súťažný deň. 
Foto: Tereza Voborníková (Autor: Christian Manzoni/IBU)
Slovenské farby zastupovali sestry Remeňové, rodáčky z Dolného Kubína. Mária Remeňová bola na tom v priebežnom poradí po prvých troch streleckých položkách veľmi vysoko, dokonca mohla pomýšľať aj o medaile. Poslednou stojkou, v ktorej netrafila dva terče (bilancia 0+1+1+2), si ju odstrelila a do cieľa prišla v pohodlnom tempe na 9. priečke. Zuzana Remeňová zopakovala 24. priečku z kvalifikácie, keď zaznamenala štyri nepresnosti na strelnici a stratu 2:15 min na víťaznú Rusku. 

Výsledkový servis


Foto: Medailistky zo superšprintu na MS v letnom biatlone 2021 (Autor: Christian Manzoni/IBU)

1 komentár:

  1. 2021 ford escape titanium hybrid - TiM Games
    2021 ford escape titanium hybrid is a concept of modular game titanium muffler engine based titanium rings for women on a titanium hair modular titanium nipple bars game engine. The games will titanium mens wedding band be developed using HTML5 technology

    OdpovedaťOdstrániť