Ukrajinka Olena Pidhrušná a dve ďalšie Rusky budú súťažiť v sezóne 2021/22 pod novými menami - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

3. augusta 2021

Ukrajinka Olena Pidhrušná a dve ďalšie Rusky budú súťažiť v sezóne 2021/22 pod novými menami

V nadchádzajúcej zimnej sezóne si budeme musieť zvykať na nové mená v ukrajinskom a ruskom tíme. Ukrajinské a ruské biatlonistky sa vydali. 

Druhýkrát pod čepcom

Tridsaťštyriročná Olena Pidhrušná oznámila radostnú správu na svojom Instagrame. Jej manželom sa stal o tri roky starší servisman ukrajinského tímu Ivan Bilosjuk. "Aby ste uspeli, musíte sa učiť, rozvíjať a meniť. Niekedy stačia malé zmeny, inokedy je potrebné zvážiť radikálne zmeny. Teraz je v mojom živote čas na radikálnu zmenu. Po tom, čo som sa vydala, som si zmenila priezvisko. V sezóne 2021/2022 nebudem pretekať ako Pidhrušná, ale ako Bilosjuková. Teraz pracujeme na tom, aby Bilosjuková bola rýchlejšia ako Pidhrušná," napísala skúsená ukrajinská biatlonistka.

Pidhrušná už raz vydatá bola, v roku 2013 si vzala ukrajinského politika Oleksija Kajdu. Po sezóne 2013/14 prerušila kariéru a vrhla sa do politiky. K biatlonu sa vrátila v sezóne 2015/16. Na olympiáde v Pchjongčchangu v roku 2018 bola síce ukrajinskou vlajkonosičkou, kvôli zlej forme ju ale tréneri nenominovali ani do jedného závodu. Jej vyhliadky pre Peking by mali byť lepšie. Veď tento rok skončila siedma v stíhacích pretekoch na Majstrovstvách sveta v Pokljuke.


Pavlovovú a Kajševovú nehľadajte

Ani ruské biatlonistky neobišla po konci sezóny zmena priezvisiek. Jevgeniju Pavlovovú nájdete od novej sezóny v štartovej či výsledkovej listine pod priezviskom Burtasovová. Už v apríli sa vydala za ruského biatlonistu Maxima Burtasova. K zmene priezviska pristúpila aj Uljana Kajševová, ktorá si zobrala bežca na lyžiach Ilšata Nigmatullina a uvidíme ju pretekať pod menom Nigmatullinová. Práve s ním pracuje 27-ročná Ruska na vylepšovaní bežeckej kondície. 

Použité zdroje: Instagram RBU, sports.ru

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára