Chcem zlepšiť tretie miesto v pohári, hovorí Wiererová - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

15. októbra 2016

Chcem zlepšiť tretie miesto v pohári, hovorí Wiererová

Foto: Dorothea Wiererová (YouTube)
Usmievala sa a bola pozitívna ako vždy. Po fantastických výkonoch v minulej sezóne sa umiestnila na treťom mieste v celkovom hodnotení Svetového pohára. Dorothea je pripravená bojovať do posledných síl o čo najlepšie umiestnenie. Podať rovnako dobré výkony ako v tej predošlej sezóne nikdy nie je ľahké. Ešte za juniorských čias bola výkonnosť 26ročnej Doro veľmi nádejná a na trati jej to išlo. Aktuálne si vytvára čo najlepšie podmienky pre blízku budúcnosť. V Bolzane, kde talianska federácia zimných športov usporiadala krásny deň venovaný ich športovcom pár dní pred prvými lyžiarskymi udalosťami, ktoré sa začnú v zime, Dorothea poskytla rozhovor talianskému bulvárnemu plátku v ktorom hovorí o tom, ako trénovala cez leto, aké sú jej horúce ciele a ako sa dokázala zlepšiť v angličtine, ktoré jej vraj ide veľmi dobre.

Dorothea, ako sa máš a aká bola príprava?
Tento rok som bola v lete maximálne zaneprázdnená. Príprava prebehla v absolútnom poriadku. Snažila som sa predovšetkým zlepšiť v technike s cieľom zlepšiť lyžovanie. Ak budem strieľať tak dobre ako v minulej sezóne, budem prešťastná lebo streľba najviac ovplyvní každé preteky.

Minulú sezónu si strieľala dobre, chceš to zopakovať aj v prichádzajúcej?
Nemôžem si dovoliť robiť chyby, ak si nechcem skaziť žiadnu šancu. Musím bojovať a budem sa snažiť bojovať po celú dobu. Ale viem, že to nie je také jednoduché, pokiaľ ste unavený alebo nie ste koncentrovaný na sto percent.

Dorothea Wierer

Aké dôležité budú Majstrovstvá sveta v tomto roku, pretože ste mali veľký strach z minulej sezóny.
Majstrovstvá sveta budú pre mňa najdôležitejší okamih, ale ja stále hovorím, že chcem podávať rovnaké výkony počas celej sezóny. V minulej sezóne som skončila v celkovom poradí na tretej priečke. Tento rok by som sa chcela ešte zlepšiť, ale viem, že to bude extra náročné v takej veľkej konkurencii. Do kolotoča SP naskočí zas mnoho nových dievčat, vrátane tých, ktoré sa vrátia z materskej, napríklad Anastasia Kuzminová s ktorou si mimo biatlonu rozumieme a veľmi sa na ňu teším. Je tu naozaj veľa faktorov, takže uvidíme...

*Takto bude vyzerať Doro s biatlonovými kolegyňami v tejto sezóne v nových kombinézach.


Prostredníctvom sociálnych sietí ste zdieľali svoje zážitky pri mori. Ako bolo?
Bola som pri mori na konci sezóny a v septembri som si dopriala týždeň odpočinku - päť dní na vyčistenie hlavy v Sardínii. Bolo tam úžasne!

Okrem mora máte rada čokoládu?
Bohužiaľ áno (smiech). Sme veľmi radi, že máme nového sponzora Loacker. Myslím si, že to bude fantastická spolupráca.



Na záver môžete pozdraviť fanúšikov biatlonu.
Ahojte všetci, uvidíme sa na konci novembra v Östersunde na prvom závode Svetového pohára. Teším sa na vás!

Použitý zdroj: sportface.it  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára