SP Ruhpolding 2017: Štartová listina šprintu mužov - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

13. januára 2017

SP Ruhpolding 2017: Štartová listina šprintu mužov



Favoriti až v druhej polovici štartovej listiny, zradná predpoveď počasia či niekoľko návratov. Šprint mužov v Ruhpoldingu rozhodne nebude nudný.

Vôbec prvý závod v roku 2017 absolvuje Johannes Thinges Bø . Vracia sa ale v pravý čas, pretože môže zaútočiť na hetrik. Vyhral totiž dva predchádzajúce šprinty v Ruhpoldingu. Predtým sa zase dvakrát radoval Martin Fourcade , ktorý čaká na 9. víťazstvo v sezóne. Dnes mu bude patriť nezvyčajne vysoké štartové číslo 60.
<p>FALT: Johannes Thingnes Bø falt fra muligheten til en pallplass. </p>
Ako sa bude dariť Johannesovi Bøovi?
Minuloročný šprint v Ruhpoldingu vyšiel úplne skvele Nórom. Vedľa Johannesa Bøho sa totiž na stupne víťazov postavili aj jeho brat Tarjei a Emil Hegle Svendsen . Ten už tento rok v Ruhpoldingu zažiaril, keď doviezol nórsku štafetu za víťazstvom po spackanom finiši Rusa Babikova, ktorý sa bude dnes snažiť napraviť chybu v štafetách. Uvidíme ho s číslom 14.

Je zaujímavé, že Nóri zvolili čísla na začiatku štartovej listiny, pričom väčšina favoritov bude štartovať až v druhej polovici. Na vine sú rozmary počasia. Nočné oteplenie, dážď a počas závodu už zasa teplota pod nulou a sneh. Z výberu štartovných pozícií sa tak stala alchýmia.

Vedľa Francúza a dua Nórov sa budú chcieť ukázať domáci Nemci. Erik Lesser už bol trikrát v rade do piateho miesta a Simon Schempp zase vyhral záverečný hromadný štart v Oberhofe. Počas stredajšej štafety sa zase skvele ukázal Rus  Anton Šipulin .


Slováci v akcii

Bežecké trápenie slovenských reprezentantov pretrváva aj v tomto stredisku, a tak našich zachráni jedine dobrá streľba. S nízkym štartovným číslom sa predstaví Tomáš Hasilla, keď do šprintu vbehne s číslom 3. V prvej polovici listiny uvidíme aj Martina Otčenáša (č.12), ktorý ale zažíva chrípkové obdobie, a tak nemôžeme od neho čakať najlepšie výkony. S číslom 59 uvidíme Mateja Kazára, ktorý pred šprintom priznal: ,,Pozerám práve z okna, že sneží, takže to bude náročné. Ale verím si, som rozpretekaný." Štvoricu Slovákov uzavrie Michal Šíma, ktorý je na tom bežecky najhoršie, keďže už dlhší čas nepretekal. Patriť mu bude číslo 87.

Štartová listina šprintu mužov

Preteky začínajú dnes o 14:45. Svoje tipy nezabudnite napísať na www.tipujbiatlon.cz .


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára