SP Ruhpolding 2017: Štartové listiny stíhacích pretekov - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

15. januára 2017

SP Ruhpolding 2017: Štartové listiny stíhacích pretekov



So sľubným náskokom sa do dnešných stíhacích pretekov v Ruhpoldingu vydajú Martin Fourcade a Kaisa Mäkäräinenová. Výbornú pozíciu má aj druhá Gabriela Koukalová.


Mužská stíhačka 

Je to päť rokov, čo Martin Fourcade vyhral stíhacie preteky v Ruhpoldingu, a dnes má ideálnu možnosť na druhý triumf. Ak Francúz zúžitkuje náskok 18 sekúnd na Juliana Eberharda, tak zároveň zapíše 10. výhru v tejto sezóne.

France's Martin Fourcade celebrating his ninth individual win of the 2016/2017 IBU World Cup season on Friday at the finish of the men's 10 k sprint in Ruhpolding, Germany. (Photo: IBU)
Naopak u Rakúšana sa zopakovanie druhej priečky moc čakať nedá. Štyri položky sú na neho stále veľkým sústom. Väčšiu šancu má rozhodne Emil Hegle Svendsen. Nór sa vracia do svojej dávnej formy, navyše vyštartuje ako tretí so stratou 40 sekúnd. Na stupne víťazov budú chcieť zaútočiť domáci borci Arnd Peiffer aj Simon Schempp.

Slovenských pretekárov na štarte stíhacích pretekov nemáme, pretože sa do nich neprebojovali z piatkového šprintu.

Štartová listina mužov



Ženská stíhačka

Ešte lepšiu pozíciu než Martin Fourcade má medzi ženami Kaisa Mäkäräinenová . Finka bude mať po premiérovom triumfe v sezóne na dosah ďalšie, pretože má na Gabrielu Koukalovú k dobru 22 sekúnd. A navyše grandióznu bežeckú formu podporenú zlepšenou streľbou.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kaisa makarainen 2017
Pred tromi rokmi Češka Koukalová v Ruhpoldingu stíhacie preteky vyhrala, minulý rok bola druhá. A jej aktuálna séria piatich výsledkov do druhého miesta napovedá, že uvidíme ďalší úspech. Ten by mal prísť aj v podaní Laury Dahlmeierovej, ktorá obhajuje víťazstvo z vlaňajška.

S rýchlym behom môže stupeň víťazov atakovať Marie Dorinová Habertová, naopak Dorothea Wiererová a Franziska Hildebrandová musia spoliehať na dobrú streľbu. Zaujímavý posun by mohol prísť od 11. Julie Džimovej, ktorá sa dostáva do skvelej bežeckej formy.

S odstupom 2 minúty a 22 sekúnd vybehne na trať jediná slovenská nádej Anastasia Kuzminová , ktorá momentálne nemá bežeckú formu, čo je spôsobené aj jej nedávnou virózou. Spoliehať sa musí na dobrú streľbu. Jej cieľom bude vylepšiť dve trestné kolá zo šprintu a dostať sa aspoň do prvej dvadsiatky.

Štartová listina žien

Stíhačky štartujú o 11:30 a 14:45.


Tip BiatlonMagazínu

Svoje tipy môžete napísať do biatlonovej tipovačky na www.tipujbiatlon.cz .




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára