Cieľ Bescondovej je jasný: Skončiť do tretieho miesta celkovo - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

6. novembra 2018

Cieľ Bescondovej je jasný: Skončiť do tretieho miesta celkovo

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt anais bescond 2018

Má za sebou asi najlepšiu sezónu v kariére. Anaïs Bescondovej patrilo v uplynulom ročníku Svetového pohára celkové siedme miesto. Navyše získala tri olympijské medaily. V rozhovore pre Altitude Biathlon sa ale nechala počuť, že mieri ešte vyššie.


Odvážny cieľ

V minulej sezóne dosahovala Anaïs Bescondová vo Svetovom pohári vyrovnané výsledky, ktoré ju nakoniec doviedli až k siedmemu miestu v celkovom hodnotení.

Ešte úspešnejšie bolo jej účinkovanie na Zimných olympijských hrách v Pchjongčchangu. Najprv skončila tretia v stíhačke, potom bola súčasťou zlatej zmiešanej štafety a nakoniec získala ďalší bronz so ženskou štafetou.

"Bude ťažké vystúpiť ešte vyššie, ale chcem pravidelne stáť na stupňoch víťazov. Mojím cieľom je skončiť do tretieho miesta v celkovom hodnotení, " hovorí sebavedome po odchode Dorinovej Habertovej nová líderka francúzskeho tímu.

Ešte minimálne dve sezóny

Najväčšie súperky sú podľa Bescondovej stále rovnaké. "Mäkäräinenová, Dahlmeierová, Kuzminová ... Aj keď neviem, ako to bude vyzerať v zime. Aj za nimi sú rýchle dievčatá. Dorothea Wiererová nemala tak dobrú sezónu, ale má veľký potenciál. Pokračuje väčšina biatlonistek z elitnej desiatky. Do bitiek o víťazstvo sa môže zapojiť aj Justine Braisazová, " nezabúda skúsená Francúzka ani na svoju mladšiu kolegyňu.

V 31 rokoch bude patriť k vôbec najskúsenejším biatlonistkám v štartovom poli. A preto sa naskytá otázka, či už nepomýšľa na športový dôchodok napríklad ako o rok staršie duo Domračevová a Dorinová Habertová.

"Veľa ľudí sa ma pýta, či ma uvidí na tratiach aj za štyri roky. Na to nedokážem odpovedať, je to dlhá doba. Rozhodnú tri veci, ktoré si vyhodnotíme na jar. Motivácia, fyzický stav a výsledky. Dozvedia sa to v apríli. Teraz to mám nastavené tak, že som pripravená ešte na dve sezóny, " hovorí Anaïs Bescondová.


Foto: Anaïs Bescondová (France 3 Régions)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára