Dôležité zmeny: Svetový pohár bude začínať v Kontiolahti, po ňom príde Östersund - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

12. júna 2019

Dôležité zmeny: Svetový pohár bude začínať v Kontiolahti, po ňom príde Östersund

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kontiolahti biathlon
Svetový pohár už nebude začínať v Östersunde, ako tomu bolo v posledných rokoch zvykom. Na rok 2020 a 2021 naplánovala Medzinárodná biatlonová federácia (IBU) "Season Opening" do fínskeho Kontiolahti a hneď potom by sa mali biatlonisti presunúť do švédskeho strediska.

Výkonný výbor IBU, ktorého členom je aj Ivor Lehoťan, prijal na svojom zasadnutí vo Frankfurte niekoľko zmien. Biatlonisti iste uvítajú zvýšenie finančných odmien. Na prize money novo dosiahne 20 najlepších športovcov v individuálnom závode, doteraz to bolo 15. Tým sa zvýšia odmeny za celú zimu o 400 000 €.

Bol tiež určený presný dátum dvoch svetových šampionátov. V Pokljuke sa v roku 2021 bude pretekať od 10. do 21. februára, v Oberhofe v roku 2023 od 8. do 19. februára.

Najväčšou novinkou je úprava kalendára Svetového pohára pre sezóny 2020/21 a 2021/22. IBU pred prvý diel Svetového pohára v Östersunde zaradila víkendový "Season Opening" v Kontiolahti. Aj vo Fínsku budú biatlonisti bojovať o body do Svetového pohára a Pohára národov, a tak nie je úplne jasné, v čom spočíva rozdiel medzi otváracím a klasickým podnikom Svetového pohára.

To v tejto chvíli neplynie ani zo slov prezidenta IBU Olleho Dahlina. "Toto rozhodnutie reflektuje našu túžbu vytvoriť modernejší a zábavnejší formát. Presný program pre Season Opening oznámime na jeseň. Naším cieľom je odštartovať sezónu víkendom plným závodov, s najlepšími biatlonistami a najzaujímavejšími disciplínami, "komentoval Švéd rozhodnutie výkonného výboru, ktorému ako prezident IBU predsedá.



Zdroj: IBU
Foto: Elise Ringenová na strelnici v Kontiolahti (Autor: Kari Kuninkaanniemi)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára