Striebornú medailistku z MS čaká po operácii niekoľkomesačná pauza - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

10. júna 2019

Striebornú medailistku z MS čaká po operácii niekoľkomesačná pauza


Strieborná medailistka z tohtoročných Majstrovstiev sveta v Östersunde Anna Magnussonová podstúpila v pondelok v Göteborgu operáciu zápästia. Rekonvalescencia potrvá až šesť mesiacov.


Už pred domácim svetovým šampionátom Anna Magnussonová cítila, že s ľavým zápästím nie je všetko v poriadku. Bolesť sa prvýkrát ozvala v posilňovni pri bench presse. "A od tej doby ma neopustila," prezradila Magnussonová švédskej televízii SVT.

Po sezóne švédska biatlonistka podstúpila vyšetrenie, ktoré ukázalo na poranené väzy. Operácia nie je nevyhnutná, ale podľa Magnussonovej ide o investíciu do budúcnosti. "Keby som tú operáciu nepodstúpila, tak by som riskovala ešte väčšiu bolesť alebo ďalšie poškodenie."

Týždeň a pol bude mať Magnussonová na ruke sadru a aj potom ju čakajú značné obmedzenia. "Nesmiem sa moc zaťažovať a tiež nemôžem držať normálne zbraň alebo bežať s oboma palicami." Očakáva, že do plného tréningu sa vráti až za 6 mesiacov, teda so štartom Svetového pohára.

"Pre športovcov nie je nikdy dobré, keď sa zraní. Ale je tu jedno šťastie v nešťastí. Domáce majstrovstvá sveta mám za sebou a do olympiády zostáva ešte dosť času, "uzatvára optimisticky dvadsaťštyriročná biatlonistka z Östersundu, ktorá má doma dve strieborné medaily zo štafiet na olympijských hrách a majstrovstvách sveta.

Zdroj: SVT
Foto: Anna Magnussonová (Autor: Bildbyrån)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára