Bjørndalen a Domračevová majú nový džob. Vydajú sa na trénerskú dráhu do Ázie - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

12. septembra 2019

Bjørndalen a Domračevová majú nový džob. Vydajú sa na trénerskú dráhu do Ázie


Legenda svetového biatlonu Ole Einar Bjørndalen s jeho partnerkou Darjou Domračevovou, ktorí vlani ukončili kariéru, prevzali prípravu čínskej reprezentácie mužov a žien pred blížiacimi sa olympijskými hrami 2022, ktoré bude hostiť Peking.

"Sme radi, že môžeme oznámiť spoluprácu s čínskym biatlonovým tímom. Chystáme sa trénovať mladý tím s veľkými ambíciami a potenciálom, "oznámili manželia v tlačovej správe.

Hviezdna dvojica navštívila Čínu niekoľkokrát, naposledy sa vydali čínski biatlonisti za nimi do Nórska. Teraz sa spolupráca rozbieha naplno. "Od dnešného dňa sa zapájame do denného procesu a budeme s radosťou zdieľať dlhoročné skúsenosti s tímom z krajiny, ktorá bude organizovať budúce zimné olympijské hry."

Práve kvôli úspechu na domácej olympiáde investujú Číňania veľké prostriedky do všetkých športov, biatlon nevynímajúc. A dostavujú sa prvé výsledky.

Na nedávnych letných Majstrovstvách sveta v bieloruskom Raubiči zažiarila Juanmeng Čuová. Patrí ešte len medzi juniorky a už má dve zlaté medaily. Na šampionáte sa zadarilo aj Jan Žangovej, ktorá sa postarala o tretiu medailu pre Čínu, a tak sa tieto MS zaradili medzi najúspešnejšie pre krajinu draka.


Zdroj: NRK, nau.ch

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára