Johannes Thingnes Bø chýba v nórskej nominácii pre Oberhof a Ruhpolding - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

26. decembra 2019

Johannes Thingnes Bø chýba v nórskej nominácii pre Oberhof a Ruhpolding

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt johannes boe 2019 germany
Johannes Thingnes Bø už koncom novembra avizoval, že vynechá januárové preteky Svetového pohára. V nórskej nominácii pre preteky v nemeckom Oberhofe a Ruhpoldingu skutočne chýba.

Dvadsaťšesťročný biatlonista, ktorý momentálne vedie celkové hodnotenie Svetového pohára o 61 bodov pred svojím bratom Tarjeim, chce byť na blízku svojej manželke Hedde, ktorá má v januári priviesť na svet syna. Je tak jasné, že Johannes vynechá minimálne štyri individuálne preteky, čo podstatne zdramatizuje boj o veľký krištáľový glóbus.

Nielen vďaka bratskému duu Bøových zažívajú Nóri skvelý vstup do sezóny. Tiril Eckhoffová je v celkovom hodnotení druhá, Ingrid Tandrevoldovej patrí zatiaľ tretie miesto. Nórsko ovládlo všetky mužské a ženské štafety. "Nikdy predtým sme pred Vianocami nemali toľko výhier a pódií. Aby sme na to nadviazali aj v roku 2020, tak musí každý cez Vianoce dobre potrénovať a zároveň si odpočinúť. Verím, že odštartujeme nový rok úspešne, " hovorí športový riaditeľ Nórskej biatlonovej federácie Per Arne Botnan.

Ďalšia z opôr v nórskej zostave pre nemecké zastávky Svetového pohára nechýba. Johannesa Bøho nahradí víťaz posledných pretekov IBU Cupu Aleksander Andersen.

Nórska nominácie pre Oberhof a Ruhpolding

Ženy Tiril Eckhoffová, Karoline Knottenová, Thekla Brunová-Lieová, Marte Olsbuová Røiselandová, Synnøve Solemdalová, Ingrid Tandrevoldová
Muži Aleksander Andersen, Lars Birkeland, Erlend Bjøntegaard, Tarjei Bø, Vetle Christiansen, Johannes Dale


Zdroj: NTB
Foto: Johannes Thingnes Bø (Autor: Petr Slavík )

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára