MS Antholz: Fourcade zdolal Bøho, Slováci bez bodov - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

19. februára 2020

MS Antholz: Fourcade zdolal Bøho, Slováci bez bodov

K Dorothei Wiererovej sa k biatlonistom s titulom majster sveta vo vytrvalostných pretekoch pridal Martin Fourcade. Za sebou nechal najväčšieho rivala Johannesa Bøho, s ktorým bol aj v behu porovnateľný. Dvojicu doplnil prekvapivo Dominik Landertinger, ktorý sa zdá byť v optimálnej pohode.

Rekordné víťazstvo

Najrýchlejším bežcom bol dnes Quentin Fillon Maillet, druhému Martinovi Fourcadovi nadelil 16 sekúnd. So štyrmi trestnými chybami nemohol pomýšľať na medaily, no aj to bolo pre neho vysoké umiestnenie - skončil siedmy. Martin Fourcade bol suverénny v streleckej časti, iba posledný sa mu do terčíka nevmestil. Chyba ho mrzieť nemusela, keďže v cieli si prišiel po zlato a takmer minútový náskok pred Johannesom Bøom. Ten získal druhý individuálny metál z tohtoročných majstrovstiev. Mrzieť ho môže rovnako ako Fourcada chyba v závere. Nebyť jej, bol by to napínavý finiš medzi týmito velikánmi.
Foto: Martin Fourcade výskajúci od radosti. (Autor: Petr Slavík)
Skvelé predstavenie ukázal i Dominik Landertinger s jednou chybou a priemerným behom. Po 31. a 40. mieste dnes pripísal prvú medailu pre Rakúsko.



O prekvapenia núdza nebola ani dnes. Svoje najlepšie preteky zabehol Američan Leif Nordgren, ktorý ako jediný zo štartovej listiny nespravil ani jednu streleckú chybu. Jeho najlepšie umiestnenie bola 16.priečka, ktorú obsadil v rovnakej disciplíne v Östersunde. Skvele sa pripravil aj Jakov Fak a razom to dnes pre neho bolo najlepšie umiestnenie v tejto sezóne. Vysoko sa dostal aj Švajčiar Benjamin Weger, ktorý sa nevedel presadiť. Dnes mu to s dvomi chybami vyšlo. Malé pódium uzatvoril Tarjei Bø, ktorý je zatiaľ bez medaily.

Bartko najlepším Slovákom, celkovo bieda

Najvyššie zo Slovákov sa umiestnil Šimon Bartko na 67.priečke so šiestimi pridanými minútami za nepresnosti. Pre RTVS sa po pretekoch vyjadril:

Tá posledná položka ma veľmi mrzí, ešte som si aj vravel, že si to musím pekne postrážiť, ale bohužiaľ som tam prišiel a začalo snežiť a fúkať. Bola to veľmi ťažká položka. Ani by som nepovedal, že som bol nervózny, ale je pravda, že s tou streľbou bojujem. Mrzí ma veľmi tá trojka, bez nej by to bolo lepšie. Bežecky si myslím, že to bolo dobré. Mal som dobré pocity a mal som veľmi dobré lyže, za čo ďakujem servisu. Na trati to bolo fajn.V štafete dúfame v dobré umiestnenie, že sa nám všetkým zadarí. Ak sa tak stane, môže z toho byť pekný výsledok.

Najväčšie nádeje sa kládli do Martina Otčenáša, ktorý dnes bežecky nemohol konkurovať na bodové umiestnenia. Nedarilo sa ani v streľbe, kde nesklopil päť terčíkov. V cieli mu patrila 71.pozícia. Za ním skončil Michal Šíma na 78.priečke s takmer desaťminútovou stratou.

Výsledkový servis


Šampionát čakajú zmiešané štafety dvojíc o 15:15. S číslom 19 bude na štarte Veronika Machyniaková s Tomášom Hasillom.

Foto: Martin Fourcade (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára