MS Antholz: V stíhačkách víťazstvá pre Wiererovú a Jacquelina - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

17. februára 2020

MS Antholz: V stíhačkách víťazstvá pre Wiererovú a Jacquelina


Nedeľňajšie stíhacie preteky prepisovali históriu. Vôbec prvýkrát sa z triumfu na domácom šampionáte radoval taliansky biatlonista. V Antholzi sa o to zaslúžila Dorothea Wiererová. A taktiež prvýkrát vo svojej kariére sa podarilo získať menovku majster sveta Francúzovi Émilienovi Jacquelinovi. 

Stíhacie preteky žien (13:15)

Dnešným víťazstvom si Dorothea Wiererová umocnila postavenie vo Svetovom pohári. Na druhú Tiril Eckhoffovú má náskok 60 bodov. Na strelnici predviedla takmer bezchybný výkon až na poslednú stojku, kde jedenkrát minula. Posledné kolo si mohla užívať, keďže súperky museli krúžiť. 

Najbližšie sa k Talianke priblížila piatková víťazka Marte Røiselandová s Denise Herrmannovou. Herrmannová hnaná početnými nemeckými fanúšikmi zapla pred cieľom raketové motory a nórskej reprezentantke výrazne odskočila. Pre Nemecko vybojovala prvú medailu na MS a skompletizovala svoju medailovú zbierku z MS. Røiselandová vybojovala pre Nórsko štvrtú.

Najrýchlejšou dnes bola Kaisa Mäkäräinenová, ktorú podobne ako v šprinte zrážala streľba. Veľmi dobrý posun aj s dvomi chybami na štvrtú priečku zaznamenala olympijská víťazka z vytrvalostných pretekov Hanna Öbergová (štartovala 18.), nemecké reprezentantky Vanessa Hinzová (5.) s Franziskou Preussovou (7.) podporili pekný výsledok Denise Herrmannovej. Hinzová si naviac vylepšila osobné maximum na šampionátoch.

Šiesta Ivona Fialková prekvapila azda všetkých. Po fantastickom šprinte si druhýkrát na MS vylepšila maximum v Svetovom pohári a zapíše sa tak do histórie slovenského biatlonu.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt ivona fialkova 2020
Foto: Ivona Fialková na 6.mieste. (Autor: Petr Slavík)
Pre portál Biatlon-Info sa vyjadrila šiesta žena dnešnej stíhačky Ivona Fialková.



Spokojná môže byť aj ôsma Lisa Hauserová, deviata Baiba Bendiková a znovu desiata Aita Gasparinová zo Švajčiarska. Životnú 18.priečku zaznamenovala Milena Todorovová z Bulharska. 

Najviac si polepšila Ingrid Landmark Tandrevoldová, keď štartovala 57. a do cieľa prišla 14. Naopak, prepadli sa dve medailistky zo šprintu Susan Dunkleeová až do štvrtej desiatky a Lucie Charvátová na 42.priečku.

Paulína Fialková sa nedokázala zlepšiť, naopak, vinou troch nepresností klesla na 17.priečku. Napriek neveľmi podarenému preteku sa Paula posunula v celkovom hodnotení SP na 7.priečku a predbehla Francúzky Braisazovú a Simonovú, ktorým sa na týchto MS zatiaľ nedarí.
 


Stíhacie preteky mužov (15:15)

Pri mužoch sme sa dočkali napínavého boja o víťazstvo až do cieľa. Jedným z dvoch bezchybných strelcov bol Émilien Jacquelin. Vďaka tomu sa prebojoval zo šiesteho miesta na prvé. V závere si to rozdal s Johannesom Bøm. V ňom mal viac síl dvadsaťštyriročný Francúz, ktorý sa zároveň stal prvý raz medailistom na MS a dostal sa do čela hodnotenia disciplíny.
Foto: Émilien Jacquelin a Johannes Bø (Autor: Petr Slavík)
Do vybiehania do posledného kola ešte viedol Alexander Loginov, no po záverečnej stojke urobil jednu minelu a musel na trestný ovál. Zaradil sa na tretiu priečku, ktorú si udržal až do záveru. V snahe dobehnúť ho sa na trati riadil Martin Fourcade, ktorý aj po dnešku zostáva v čele Svetového pohára. Siedmy Quentin Fillon Maillet, ktorý pochoval svoje šance na úvodnej ležke štyrmi chybami, naňho stráca 70 bodov.

Slovenská nádej Martin Otčenáš sa po spackaných ležkách (1+2) prepadol hlboko do poľa. Svoj výsledok ale vylepšil po bezchybných stojkách (0+0) a do Svetového pohára si pripísal ďalších 15 bodov.


Majstrovstvá sveta pokračujú v utorok a stredu vytrvalostnými pretekmi o 14:15.

Foto: Dorothea Wiererová (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára