To Martin nás dostal na takú úroveň, ocenil lúčiacu sa legendu Quentin Fillon Maillet - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

28. marca 2020

To Martin nás dostal na takú úroveň, ocenil lúčiacu sa legendu Quentin Fillon Maillet

QFM en visio-conférence. Photo E.B.
Z karantény skrz videokonferenciu poskytol Quentin Fillon Maillet rozhovor magazínu SkiChrono. Hovoril v ňom práve o aktuálnych opatreniach, o minulej sezóne alebo o Martinovi Fourcadovi.

Pozitíva karantény

Quentin Fillon Maillet podobne ako ďalší biatlonisti skončil po sezóne v karanténe. "Som doma s priateľkou. Nenudím sa. Prakticky štyri mesiace v zime som bol preč, takže je veľa vecí, na ktoré som nemal čas. Priemerne dve hodiny denne venujem športu. V garáži na trenažéri simuluje beh na lyžiach. Tiež behám okolo domu. "

Obmedzené tréningové možnosti teraz nie sú takým problémom. Príprava francúzskeho tímu sa naplno rozbehne až v prvej polovici mája.

Fillon Maillet sa naopak na súčasnej situácii snaží nájsť pozitíva. "Na karanténe nevidím len negatívne veci. Trávim čas s priateľkou. Sme spolu už týždeň a ide to veľmi dobre, "usmieva sa.

Zlatý hetrik pre Martina

Keď dostane Fillon Maillet otázku na najlepší moment uplynulej sezóny, nemusí dlho premýšľať. "Bezpochyby zlatá medaila v štafete na Majstrovstvách sveta v Antholzi. To boli veľa silné emócie, ktoré sme mohli zdieľať. "

Hneď za tým radí stíhačku v Kontiolahti, v ktorej skončil druhý za Fourcadom a tesne pred Jacquelinom. "Na poslednej streľbe a v poslednom kole som si uvedomil, že ideme o zlatý hetrik v poslednom Martinovom závode. Bol to historický moment. Bolo to veľmi emotívne lúčenie, aj keď bez divákov."

Martin Fourcade leads French Sweep in Kontiolahti pursuit ...
Foto: Pódium stíhacích pretekov mužov v Kontiolahti (Autor: Christian Manzoni)
Dvadsaťsedemročný biatlonista hodnotí uplynulú sezónu ako životnú. "Som šťastný, že sa každý rok zlepšujem. Aj keď som zostal na treťom mieste v celkovom hodnotení, tak som len štyrikrát vypadol z elitnej desiatky, desaťkrát bol na pódiu, získal dve individuálne medaily na svetovom šampionáte pomohol k rade dobrým výsledkom vo štafetách. "

Nejaké machule sa samozrejme nájdu. "Nezískal som veľký alebo malý glóbus a titul majstra sveta v individuálnych pretekoch."

Najväčšiu radosť mal Fillon Maillet z toho, ako sa zlepšil v behu. "Od Pokljuky do konca sezóny som bol v excelentnej forme. Súperiť s Johannesom vyzeralo ako nemožné, stále tam zostávala medzera, ale približoval som sa mu. "

Fourcade učiteľom aj kamarátom

Nadchádzajúca sezóna bude iná ako tie predchádzajúce. Francúzsky tím do nej vstúpi už bez Martina Fourcada"Martin bol obrovským prínosom pre tím vďaka svojim výsledkom a skúsenostiam. Veľa nás toho naučil a zároveň motivoval ostatných, aby sa ho snažili poraziť. To on dostal francúzsky tím na tak excelentnú úroveň. Je pre mňa ťažké prijať fakt, že už tu nebude, "hovorí k odchodu svojho parťáka Fillon Maillet.

K Fourcadovi mal veľmi blízko. "Stále je v našej skupine na WhatsApp (rovnako ako jeho brat) a myslím, že tam zostane. Máme veľmi silný vzťah. Strávil som s ním (a ďalšími z tímu) viac času ako so svojou priateľkou (smiech). Nie je to tak, že by odchádzal kapitán, u nás si každý mohol povedať svoje. Žiadna hierarchia, vďaka tomu sme tak silní. Na trati môžeme bojovať, ale mimo nej zostávame skutočnými kamarátmi. "

Foto: Rozlúčka s Martinom Fourcadom. (Autor: Christian Manzoni)
Aj bez Fourcada bude podľa Fillona Mailleta francúzsky tím veľmi silný, veď do šiesteho miesta v hodnotení Svetového pohára skončili aj Émilien Jacquelin a Simon Desthieux.

Sám Fillon Maillet opäť spriada plány na boj o veľký krištáľový glóbus. Johannes Thingnes Bø podľa neho nie je neporaziteľný. "Na majstrovstvách sveta sme videli, že už nebol tak dominantný na lyžiach, ani v streľbe. Vo Svetovom pohári podával nadpozemské výkony, podobne ako Martin. Keď boli na štarte, pretekalo sa skôr o tretie miesto. Ale to už je preč, "verí po konci Martina Fourcada nová francúzska jednička.

Zdroj: SkiChrono
Hlavné foto: Quentin Fillon Maillet (Autor: E.B.)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára