Odmieta viesť tréningový denník. Johannes Thingnes Bø vynechá toľko tréningov, že by to nemalo zmysel - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

16. augusta 2020

Odmieta viesť tréningový denník. Johannes Thingnes Bø vynechá toľko tréningov, že by to nemalo zmysel


Čakali by ste, že najlepší biatlonista sveta do bodky splní tréningový plán a ešte si pridá? Tak to nie je prípad Johannesa Thingnese Bøho, ktorý otvorene priznáva, že nevedie tréningový denník a veľa tréningov vynechá.


Zmizne recept na úspech?

Tento rok sa dvadsaťsedemročnému biatlonistovi narodil syn, k tomu stavia dom. Je jasné, že šport nie je jeho jedinou životnou prioritou. Preto tiež v prípravnom období pristupuje k tréningu kreatívne. Čo sa nezlučuje so starostlivými tréningovými záznamami, ktoré zvyčajne tréneri vyžadujú.

"Písať si tréningový denník je jednoduchšie pre tých, ktorí trénujú veľa. Potom môžete z tých dát čerpať odpovede a skúsenosti, "hovorí Johannes a dodáva:" Keď trénujete menej, uvidíte v denníku menší počet odtrénovaných hodín než u súperov. Môžete mať pocit, že ste toho neurobili dosť. "

Aj napriek nižšiemu počtu tréningových hodín ale Johannes Thingnes Bø dominuje. A preto je podľa elitného bežca na lyžiach Emila Iversena škoda, že zmizne recept na úspech. "Pre ďalšie generácie by mohli byť jeho tréningové údaje zaujímavé."

V tíme nórskych bežcov na lyžiach by Johannesovi laxný prístup k vedeniu tréningového denníka neprešiel. Do nedele musia byť hotové záznamy z celého týždňa.

Tréner šprintérov Aril Monsen dokonca kontroluje tréningové údaje denne. "Ako trénera ma zaujíma každý deň. Potom sa na to môžeme pozrieť z historickej perspektívy, čo sme robili v tento deň minulý rok a rok predtým. Ale samozrejme je dôležitejšie dobre trénovať než dobre písať tréningový denník. "

Johannes Thingnes Boe returns with Pokljuka 20 km Victory ...

Biatlonový Messi

Iversen nazerá na Bøho ako na absolútne výnimočný talent. "Myslím, že Johannes je niečo ako Messi vo futbale. Baví sa tým, pozná svoje telo a vie presne, čo potrebuje. Nie každý má to šťastie tak dobre rozumieť svojmu telu. "

Aj tak ho prekvapuje, že Johannes Bø dokáže porážať súpera, ktorí toho odtrénoval omnoho viac. "Je to prekvapivé a pôsobivé. Sledujem ho na sociálnych sieťach a jeden rok to vyzeralo, že praktizuje skôr festivaly a diskotéky, než trénuje. Ale potom prišla zima a on jazdil ako boh. "

Johannes Thingnes Bø nemá ambíciu súperiť s bežcami na lyžiach ako kedysi Ole Einar Bjørndalen či Lars Berger. "Ak by som sa dal na beh na lyžiach, musel by som upraviť tréning. Bežci jazdia rýchlejšie ako ja, oba športy sa líšia, "hovorí Johannes s tým, že sa veľa venuje mentálnej príprave, ktorá kompenzuje tú fyzickú.

Bø tiež súhlasí s tým, že by jeho tréningový denník mohol byť veľmi prínosný pre ostatných. "Vzhľadom k mojim výsledkom by to mohlo pomôcť ostatným športovcom a trénerom. Keď sa ma ale spýtajú, čo som robil, tak im odpoviem. "

Zdroj: NRK
Hlavné foto: Johannes Thingnes Bø (Autor: Hans Henrik Bartvedt)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára