Vychádza ďalšia biatlonová kniha. Monitoruje český biatlon v posledných ôsmich rokoch - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

24. novembra 2020

Vychádza ďalšia biatlonová kniha. Monitoruje český biatlon v posledných ôsmich rokoch

Kniha Príbehy biatlonového šialenstvo od Tomáša Macka pripomína legendárnu púť za Svätým grálom. Športový reportér a autor ikonických Príbehov Starej dámy a Príbehov Corsa rosa venuje svoju tretiu knihu zlatému veku českého biatlonu aj jeho koreňom. 
 

Pútavo líči rozprávkovú premenu, ktorú tento šport v Česku v krátkom čase prešiel a ktorá sa už nemôže opakovať. Výpravnú publikáciu vydáva nakladateľstvo Prostor s unikátnymi zábermi Petra Slavíka a ďalších fotoreportérov.

Najslávnejšie obdobie športu, ktorý sa v krátkom časovom období presadil medzi najsledovanejšie v Česku, zachytáva kniha o veľkom biatlonovom boome. Na jej stránkach sa vracia k pamätným dňom českého biatlonu v rokoch 2012 až 2020, ale aj ku koreňom tohto športového odvetvia. Autor Tomáš Macek ako športový reportér MF Dnes dlhé roky sprevádza českú biatlonovú reprezentáciu na všetkých súťažiach a v jednotlivých príbehoch približuje reportážne formou medailovej bitky na olympijských hrách, svetových šampionátoch aj ostatných vrcholných podujatiach.

Zároveň rozpráva tiež príbehy zo súkromia Gabriely Koukalovej, Ondřeja Moravca, Veroniky Vítkovej, Michala Šlesingra, Markéty Davidovej a ďalších osobností českého i svetového biatlonu, s ktorými sa mnohokrát osobne stretol. Knihu sprevádzajú často unikátne snímky Petra Slavíka, oficiálneho fotografa českého tímu a Medzinárodnej biatlonovej únie, a ďalších fotoreportérov, ale aj fotografie z osobných archívov českých reprezentantov. Súčasťou publikácie je rozsiahla štatistická časť.

Knihu je možné zakúpiť aj v slovenských kníhkupectvách: Panta RheiLiterama. Obdarovať môžete napríklad svojho blízkeho pri príležitosti blížiacich sa Vianoc.

Foto: Příběhy biatlonového šílenství (Autor: Edvard D.Beneš)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára