SP Kontiolahti: Druhé víťazstvo Öbergovej a žltý dres, Horvátová 79. - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

3. decembra 2020

SP Kontiolahti: Druhé víťazstvo Öbergovej a žltý dres, Horvátová 79.

Po šprintoch mužov sa na trať vydali aj ženy. Dominanciu opäť potvrdili švédske biatlonistky, najmä sestry Öbergové, ktoré sa obe premiérovo dostali na stupeň víťazov. Medzi sesterské duo sa vmestila novopečená mamička Anaïs Chevalierová-Bouchetová, ktorá dlho čakala na cenný kov. 


Hanna Öbergová preberá úlohu favoritky a javí sa ako seriózna súperka Dorothey Wiererovej, ktorá vo fínskom stredisku hľadá formu. Hanna zaznamenala druhé víťazstvo v novej sezóne, štvrtý najrýchlejší bežecký čas a bezchybnú streľbu. Z druhej priečky sa radovala Anaïs Chevalierová-Bouchetová, ktorá na víťazku zaostala necelých 10 sekúnd. Zároveň sú to pre ňu prvé stupne víťazov od narodenia dcérky. 

Foto: Anaïs Chevalierová-Bouchetová (Autor: Christian Manzoni)


S dobrou formou sa v Kontiolahti stretla aj mladšia sestra Hanny Elvira Öbergová, ktorá bola dnes druhá najrýchlejšia a s jednou chybou v stojke si zapísala prvú individuálnu medailu. Na stupne víťazov sa nezmestila Marte Røiselandová, ktorá dnes bola najrýchlejšia, no ťažila ju jedna chyba na strelnici, rovnako ako Elviru Öbergovú, ktorá ale od Nórky zvládla rýchlejšie počínanie na strelnici.

Foto: Marte Røiselandová (Autor: Christian Manzoni)


Na trati sa nedarilo Denise Herrmannovej (11.bežecký čas), navyše pridala trestné kolo a už jej to stačilo iba na 5.miesto. Príjemným prekvapením bola Markéta Davidová, ktorá sa mohla umiestniť aj vyššie nebyť chybného výstrelu v stojke. 


Minuloročná líderka hodnotenia SP Dorothea Wiererová skončila až na 28.mieste. Na vine je horšia bežecká forma a dve chyby v ležke. Prekvapením bola opäť Dzinara Alimbekavová z Bieloruska, ktorá od začiatku sezóny bola trikrát v elitnej desiatke. Dnes do štatistík pripísala 7.priečku.


Top 3 medzi ženami

🥇 Hanna Öbergová (Švédsko)

🥈 Anaïs Chevalierová-Bouchetová (Francúzsko) +9,6 s

🥉 Elvira Öbergová (Švédsko) +27,9 s


Výsledkový servis

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára